3.600 confrares, 33 confraries, 39 passos i 17 processons. Són les xifres que l’Associació de Confraries de Setmana Santa ha presentat avui dematí. Miquel Llabata, president de l’Associació de Confraries de Setmana Santa de Palma, acompanyat pel vicepresident, Bernat Bosch i el tresorer de l’entitat, Pere Ferrer, han presentat les celebracions i processons que organitza durant la Setmana Santa 2017, així com els itineraris de les processons i s’ha ofert informació detallada referent a les processons de Dijous i Divendres Sant.

La processó dels estendards des dels Caputxins fins a la Basílica de Sant Francesc seran els punts d’inici d’aquesta Setmana Santa. El misser Raimundo Zaforteza serà l’encarregat de llegir-hi el pregó, acompanyat de la Coral Cor Ciutat de Mallorca.

El punt central de la Setmana és la processó del Sant Crist de la Sang, que s’iniciarà, com cada any, Dijous Sant a les 19 h a l’Església de l’Anunciació i en la qual participaran més de 3.600 confrares i nombrós públic. El Bisbe Administrador Apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, acompanyarà durant tot el recorregut el Sant Crist fins a la Catedral de Mallorca, on presidirà una breu oració.

Per al Diumenge del Ram està programada una processó que anirà des de la Parròquia de Sant Jaume fins al Monestir de la Concepció, i que comptarà amb la participació de totes les confraries.

Cinc processons es donaran cita dilluns 10 d’abril: La del Sant Crist de l’Agonia, Nostra Senyora de l’Esperança i la Pau, la del Sant Crist dels Boters, Processó de l’Oració i la del Jesús del Bon Perdó.

El Dimarts Sant, la imatge de la Verge Dolorosa sortirà en processó des de la Parròquia de Sant Nicolau a les 21:15 h fins a l’Església de l’Anunciació (La Sang). Allà hi romandrà fins que surti amb el Sant Crist el Dijous Sant.

Dimecres 12 sortiran set processons des de diferents llocs de la ciutat: El Sant Crist de Sant Creu, Nostre Pare Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de la Concepció, el Camí de Getsemaní, el Sant Crist de l’Agonia, la Salle, el Sant Crist de la Sang del Molinar i Nuestro Padre Jesús de la Humildad.

Finalment, Divendres Sant la Basílica de Sant Francesc veurà sortir la Processó del Sant Enterrament, a les 19 h, que acabarà a l’església dels Socors. Acte seguit, tendrà lloc la solemne cerimònia del Sant Enterrament.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=3.600_CONFRARES_PARTICIPARAN_EN_LA_SETMANA_SANTA_DE_PALMA&&noticia_id=9852

Por Prensa