El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el Delegat General del Bisbat de Mallorca, Antoni Vera, varen signar el passat 19 d’octubre el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a la utilització de diversos instruments per a l’ensenyament d’òrgan a Mallorca. L’acord suposa un benefici recíproc entre les parròquies i els alumnes del conservatori ja que, d’una banda els alumnes necessiten disposar d’instruments mecànics on poder estudiar, i de l’altra, la millor manera de preservar i mantenir aquests instruments és usar-los.

Bisbat i Conselleria han col·laborat des de fa gairebé deu anys fent possible, entre altres actuacions, que les classes d’orgue del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca es poguessin realitzar a la Parròquia de Santa Creu. El conveni estableix que el Bisbat de Mallorca facilitarà la utilització dels orgues de les parròquies de Santa Creu, Sant Francesc, Santa Eulàlia i Santa Magdalena per a la realització de les classes lectives dels alumnes del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, encarregant del manteniment dels òrgans i de la subscripció de la corresponent pòlissa d’assegurança, si s’escau.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=ALUMNES_DEL_CONSERVATORI_PODRAN_PRACTICAR_AMB_ELS_ORGUES_DE_SANTA_CREU,_SANT_FRANCESC,_SANTA_EULÀLIA_I_SANTA_MAGDALENA&&noticia_id=9404

Por Prensa