Com cada la família caputxina de Mallorca va solemnitzar, el passat dia 13 de juny, la festa de sant Antoni de Pàdua. Aquest dia les portes de l’església conventual dels framenors caputxins s’obrí a les 6:30 del matí i després de la primera missa i de la benedicció dels panets començaren les visites dels fidels i devots a la capella del sant franciscà. El concurs, al llarg del dia, fou incessant i no es va interrompre fins al vespre. A poc a poc els peus de l’altar s’ompliren de ciris i de flors que esdevenien prova d’amor i de confiança envers el sant que tant estimà als pobres.

A les 20 h tot era a punt per a la celebració solemne de la missa. A les portes del temple una colla de xeremiers i els mateixos frares caputxins donaven la benvinguda als qui anaven arribant. Va presidir fra Lluis Arrom i en el moment de l’homilia intervingué fra Josep Maria Segarra, qui de manera entenedora i eloqüent va explicar la devoció històrica a sant Antoni de Pàdua en aquell barri abans tocava la murada i la predilecció que aquest sant tenia i té per els més pobres. Animà el cant llitúrgic la Coral Sant Jaume i un grup de balladors executaren el ball de l’Oferta. L’església era ben plena de fidels, veient-s’hi ben representada amb molts dels seus membres l’Obra Pia del Pa de Sant Antoni de Pàdua, la confraria Joventud Antoniana i la fraternitat del Tercer Orde Franciscà. La celebració va acabar amb una visita espiritual a la capella de Sant Antoni i el cant dels goigs populars que honoren la figura del sant.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=L’ESGLÉSIA_DELS_CAPUTXINS_CELEBRA_LA_FESTA_DE_SANT_ANTONI_DE_PÀDUA&&noticia_id=10152

Por Prensa