El Jubileu extraordinari de la Misericòrdia convocat l’abril de l’any passat pel papa Francesc conclourà el proper 20 de novembre al Vaticà, i es calcula que els pelegrins que hauran visitat la Ciutat eterna amb motiu de l’Any Jubilar seran uns 20 milions.

Al web del Consell pontifici per a la Nova Evangelització s’indica la participació al Jubileu de fins al moment de 18.176.359 persones, és a dir els que es van registrar en els esdeveniments jubilars de Roma o van passar per la Porta Santa. Aquest és el nombre de pelegrins que van arribar a la Ciutat eterna, tot i que en gairebé totes les diòcesis del món es va obrir una Porta Santa per permetre guanyar les indulgències del Jubileu sense tenir necessitat d’anar obligatòriament a Roma.

Dins el programa del Jubileu, queden encara dues audiències jubilars, la propera aquest dimecres 22 d’octubre i la següent el 12 de novembre. A més, el diumenge 6 de novembre hi ha en programa el Jubileu dels empresonats, i de l’11 al 13 de novembre serà el jubileu de les persones sense llar, que conclourà amb la missa del Papa.

El mateix diumenge 13 de novembre es tanquen les portes santes de les tres basíliques pontifícies: Sant Joan del Laterà, Santa Maria La Major i Sant Pau extramurs, amb les seves respectives cerimònies presidides pels cardenals Agostino Vallini, Santos Abril i Castelló i James Michael Harvey, respectivament, com a llegats pontificis.

El diumenge 20 de novembre, dia de Crist Rei, és el tancament de l’Any Sant, i el papa Francesc presidirà la celebració amb el Col·legi cardenalici i els nous purpurats elevats el dia anterior en un consistori. Així, juntament amb els bisbes i sacerdots, el Papa presidirà el ritu de cloenda de la Porta Santa, concloent una pàgina més de la història de l’Església.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=MÉS_DE_18_MILIONS_DE_PELEGRINS_A_ROMA_PEL_JUBILEU_DE_LA_MISERICÒRDIA&&noticia_id=9401

Por Prensa