Dilluns dia 13 de juny el convent de framenors caputxins de Palma celebrà una de les seves festes més populars i entranyables de tot l’any, la de Sant Antoni de Pàdua. De bon matí s’obriren les portes de l’església conventual i s’inicià el seguit ininterromput de devots del sant franciscà que un dia com el de la seva festa no deixen de visitar el seu altar per venerar la imatge i la reliquia. El primer acte de la jornada fou el de la benedicció dels pans que es reparteixen aquest dia. Al capvespre s’havien distribuit unes 4.000 unitats. Acte seguit el Pare Guardià de la comunitat, fra Josep Maria Segarra, ofm cap, es va beneir una nova furgoneta que han donat uns benefactors per a ús del voluntariat de l’obra pia caputxina del Pa de Sant Antoni o el ‘Pa dels Pobres’.

La celebració més solemne fou la missa que es va celebrar al capvespre. Presidí fra Lluis Arrom, ofm cap, i va predicar una eloquent homilia, el Pare Segarra, guardià. L’església era plena de gom en gom i hi van participar activament la Confraria de la Joventut Antoniana, la fraternitat de Terciaris Franciscans del mateix convent, l’escolania de la casa, els nins i nines de la catequesi, tots els voluntaris del ‘Pa de Sant Antoni de Pàdua’, els diversos grups que durant l’any troben aixopluc en els Caputxins i la Coral Sant Jaume, que any rere any i de manera voluntaria s’ofereixen per solemnitzar, amb el seu cant, aquesta festa.

La celebració va acabar amb una visita espiritual a la Capella de Sant Antoni, on s’hi va invocar la seva protecció i es cantaren els seus goigs.

L’obra del ‘Pa de Sant Antoni’ ha esdevingut un referent dins el camp de la solidaritat envers els més necessitats. Avui ja ningú no dubta del bé d’aquesta obra que animen els framenors caputxins de Palma. Les xifres que poden oferir referents a aquest últim any, són prou significatives. Un promig de 400 usuaris, de dilluns a diumenge, s’acosten a les portes del convent. Entre ells durant els dotze mesos s’han repartit 150.000 berenars i 36.000 boses de queviures. A més s’han organitzat altres activitats com el popular dinar de Nadal per tots els usuaris o l’entrega de joguines per la festa dels Reis. L’arribada d’ajuts, principalment procedents de particulars, i algunes activitats per recaptar fons necessaris fan que sigui possible mantenir aquesta Obra.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=4.000_‘PANS_DE_SANT_ANTONI’_DISTRIBUÏTS_EN_EL_DIA_DE_LA_SEVA_FESTA&&noticia_id=9083

Por Prensa