El passat divendres, 3 de juny de 2016, es beneí un Casal per Càritas Parroquial ubicat en el carrer sant Joan, 17 de Llucmajor. Aquest local servirà per atendre les persones que venen a Càritas parroquial. Es faran tallers de costura, reforç escolar, taller de castellà per a nouvinguts, taller de triatge de roba, un hort infantil i el Centre de Distribució d’aliments.

A l’acte hi assistí Mn. Antoni Vera, Vicari General; Mn. Guillem Vaquer, delegat d’Acció Social; Sr. Joan Francesc Planas, Secretari General de Càritas Mallorca; Mn. Eugeni Rodríguez, rector de Llucmajor, voluntaris, usuaris de Càritas i diverses autoritats civils.

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) es proposa la dignificació i eficàcia en el servei de repartiment d’aliments. Les persones o famílies que fins ara anaven a la parròquia a rebre una bossa d’aliments es converteixen en protagonistes en omplir l’anomenada «senalla bàsica» a partir de les seves necessitats més urgents. El funcionament del servei serà segons un sistema de punts que s’adjudicarà a cada família segons els membres que la composen. La derivació inicial donarà dret a 12 senalles bàsiques durant sis mesos. També des del mateix Centre de Distribució d’Aliments s’organitzaran activitats complementàries per als participants, com tallers i accions formatives de caràcter grupal amb temes sobre nutrició i dietètica, receptari de cuina, hàbits de consum, cuina econòmica, manteniment de la llar, etc.

Aquest mateix divendres hi va haver un sopar solidari de pa amb oli a benefici de tots els projectes que desenvolupa Càritas a Llucmajor. A la plaça d’Espanya de Llucmajor hi hagué diverses actuacions musicals: Percutrò, Shava Bollywood, Exhibició Zumba, Exhibició de ball Joan Mas i Mar Ginard, Ball de bot Dit i fet i els Xeremiers de sa Marina.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CÀRITAS_LLUCMAJOR_INAUGURA_UN_NOU_CASAL_I_UN_CENTRE_DE_DISTRIBUCIÓ_D’ALIMENTS_(CDA)&&noticia_id=9069

Por Prensa