Un grup de joves mallorquins ja són a Polònia per assistir a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Les delegacions de joventut de les diòcesis catalanes i balears visiten avui Auschwitz i Wadowice.

Serà la segona vegada que Polònia acollirà una JMJ. L’any 1991 la ciutat polonesa de Częstochowa va ser també seu de la JMJ amb el papa sant Joan Pau II, un dels impulsors d’aquestes trobades mundials de joventut. La d’enguany a Cracòvia comptarà amb la participació d’uns 100 joves mallorquins, que s’ajuntaran amb milions de joves catòlics d’arreu del món.

La dinàmica d’una JMJ sol tenir una estructura comuna: Pel matí hi ha catequesis dels bisbes, després Eucaristia, l’horabaixa hi solen haver activitats a Cracòvia i els voltants.
Dijous arribarà el papa Francesc. Divendres al matí tornarà a haver-hi catequesis i l’horabaixa es farà el Via Crucis monumental amb tota la gent participant. Dissabte al matí hi ha la sortida cap el lloc on es farà la Vetlla, tota una tarda de caminar i arribar al lloc, una gran esplanada que espera 2 milions de persones, i es passarà la nit a la intempèrie. El diumenge al matí es realitzarà la missa d’enviament i s’iniciarà la tornada.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=ELS_JOVES_MALLORQUINS_COMENCEN_L’AVENTURA_DE_LA_JMJ_A_POLÒNIA&&noticia_id=9201

Por Prensa