La Conselleria d’Educació del Govern Balear ha presentat la proposta d’ERO als professors de religió de l’escola pública, passant les clases de 90 a 60 minuts per grup. Així, a Primària es passarà de 18 a 12 hores.

La realitat de secundària i batxillerat no és molt més favorable, ja que els professors d’aquest cicle també es veuran afectats amb la reducció de la seva jornada. En tots els cursos de l’ESO, la matèria es redueix a una sessió setmanal. En el Batxillerat no s’ofertarà en el segon curs, malgrat que els tribunals van sentenciar el contrari.

Respecte del col·lectiu de professors de religió, s’ha decidit que a partir del curs que ve els seus contractes fixos indefinits passaran a ser contractes per hores, circumstància que no pateix cap altre professor de la resta de matèries.

El resultat és que més del 30% de la plantilla s’anirà al carrer pel que s’ha anomenat un ‘ajustament no traumàtic’, quan en realitat és un ERO encobert i una retallada de personal de l’escola pública en tota regla.

A causa de la gravetat del tema, s’ha convocat una protesta davant de la Conselleria d’Educació el dijous 23 a les 14:30 per a tot el professorat, familiars i amics.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=ELS_PROFESSORS_DE_RELIGIÓ_ES_MOBILITZEN_DAVANT_L’ERO_PROPOSAT_PER_LA_CONSELLERIA&&noticia_id=9127

Por Prensa