A la seu d’EMAYA ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni de col·laboració per a la recollida de roba entre EMAYA, Càritas Mallorca i la Fundació Deixalles, que han signat les seves representants Neus Truyol, Margalida M. Riutort i M. Francesca Martí.
Amb aquest acord, EMAYA cedeix la gestió de la recollida de roba i calçat mitjançant contenidors al carrer a a les dues entitats. L’objectiu, segons EMAYA, és donar un millor servei a la ciutadania i contribuir a fomentar l’economia social i solidària. Per EMAYA és igualment important millorar l’entorn urbà, els serveis i la gestió sostenible dels residus com contribuir al benestar de la gent, la inserció i la lluita contra l’empobriment. Per tot això es coincideix en plantejament i objectius amb Càritas Mallorca i la Fundació Deixalles.
Cal recordar que Càritas Mallorca té com a finalitat promoure l’acció de la caritat i la justícia social de l’Església de Mallorca, tenint una especial dedicació a l’atenció de les persones més vulnerables, empobrides i excloses, i per això promou accions i projectes relacionats amb la inserció dels col·lectius més desfavorits, com ha estat fins ara el Projecte de Triatge de roba. Per altra banda, la Fundació Deixalles té com a objecte la inserció sociolaboral de persones desfavorides en risc i/o en exclusió social, mitjançant processos d’inserció i de capacitació a través de tallers de reparació, reutilització i reciclatge dels materials procedents de recollides de roba, mobles, joguines, llibres,etc.

Les dues entitats ja tenien convenis separadament amb EMAYA per a la recollida de roba des de 2013, disposant cada una de les entitats de 30 contenidors propis a diferents punts de la ciutat.
Amb aquest nou conveni entre les tres entitats, Càritas Mallorca i Deixalles per primera vegada conjuntament i en exclusiva assumeixen tota la recollida selectiva de la roba i calçat amb els seus 60 contenidors i 100 més que aporta EMAYA. Cada una es responsabilitzarà de la recollida a una de les zones en les quals quedarà dividida a Palma a tal efecte, Llevant i Ponent (separades per la carretera de Sóller, carrer Alfons El Magnànim, el carrer 31 de desembre, l’Avinguda Comte Sallent, avinguda Alemanya, Avinguda Portugal i Passeig Mallorca).

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EMAYA,_CÀRITAS_I_LA_FUNDACIÓ_DEIXALLES_HAN_SIGNAT_AVUI_UN_CONVENI_DE_COL·LABORACIÓ_PER_A_LA_RECOLLIDA_DE_ROBA_A_PALMA&&noticia_id=9417

Por Prensa