Ahir va tenir lloc al Teatre Principal de Palma la presentació del Projecte Educatiu Institucional dels Col·legis Diocesans. Així culmina un procés participatiu que es va iniciar a principi de curs 2014-2015 i que ha implicat fins ara equips directius, mestres, professors i alumnes a través d’enquestes, qüestionaris i tallers.

El PEI basa la seva identitat en l’humanisme d’inspiració cristiana, que es constitueix el centre de la tasca educativa, amb tres notes: l’humanisme de l’amor, l’humanisme de l’esperança i l’humanisme de la justícia. També desenvolupa els perfils de l’educador, l’alumne i la tasca pastoral i lingüística.

Els col·legis diocesans són 11 centres que, sota la titularitat del Bisbat de Mallorca, ofereixen una educació concertada des de l’educació infantil fins a l’educació secundària obligatòria i postobligatòria. El sorgiment d’aquests centres educatius es troba sovint lligat a les parròquies a la iniciativa emprenedora de persones d’Església interessades per l’educació. Al llarg de la seva història els col·legis s’han anat consolidant i són coneguts arreu de Mallorca per la seva oferta educativa.

A l’acte hi participaren alumnes voluntaris dels Col·legis Diocesans, el grup de Teatre de Sant Josep Obrer, l’Orquestra del Grau Elemental del Centre Integrat de Música de Sant Josep Obrer i l’Escolania dels Vermells de la Seu.

Hi hagué parlaments de Mn. Miquel Gual, Vicari Episcopal d’Educació; Sr. Antoni Morante, Director General de Planificació, Ordenació i Centres i Mons. Javier Salinas, Bisbe de Mallorca i titular dels Col·legis Diocesans.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=PRESENTAT_EL_PROJECTE_EDUCATIU_INSTITUCIONAL_DELS_COL·LEGIS_DIOCESANS&&noticia_id=9117

Por Prensa