Aquesta mostra temporal sobre la vida de Ramon Llull incorpora dades sobre la seva biografia i la seva obra en forma de frases destacades. «El viatge de Ramon» pretén apropar al visitant la figura de Ramon Llull com a home de fe, filòsof i escriptor mitjançant la recreació d’un viatge sensorial a través del recorregut de les sales, per descobrir la seva personalitat, des d’un punt de vista més introspectiu . Després de la decisió de dedicar-se de forma completa al servei de Déu, Ramon va emprendre una sèrie de viatges i visites per suplicar a les autoritats de la cristiandat la fundació de col·legis de llengües. Montpeller, Roma i París van ser les ciutats que més vegades va visitar Ramon, tot i que no van ser els únics destins, ja que va viatjar a altres ciutats de la costa mediterrània en la seva constant recerca de suport als seus projectes de confirmació i exaltació de la fe catòlica.

A més de textos explicatius, la mostra inclou alguns objectes de gran valor, com l’impressionant mascaró de proa del vapor ‘Lulio’, conservat al Museu de Mallorca i dissenyat per Ricard Ankerman. O el Crist del Sant Sepulcre, procedent de la Parròquia de Sant Jaume i conservat al Museu Diocesà, que és considerat el més antic dels venerats a Mallorca (segle XIII). També es pot admirar una arqueta sículo-aràbiga del segle XII, conservada al Museu Capitular i procedent de Palerm. També s’ha fet per a l’ocasió una reproducció / interpretació de «l’arbre de la ciència» i de la roda de l’Ars de Llull.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=S._M._LA_REINA_SOFIA_VISITA_L’EXPOSICIÓ_“EL_VIATGE_DE_RAMON_LLULL”&&noticia_id=9507

Por Prensa