DIA: Diumenge 19 de juny de 2016
HORA: 17 h
LLOC: Catedral de Mallorca

El Bisbe de Mallorca, Mons. Javier Salinas, presidirà la celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Mallorca, durant la qual serà ordenat prevere Josep Roca Ramos.

Josep Roca té 62 anys. Natural de Palma i advocat de professió, actualment és diaca al servei de la parròquia de Santa Maria del Camí. A partir del mes de juliol serà el nou secretari particular del Sr. Bisbe.

Signes de la celebració
La cerimònia conté molts de símbols. En primer lloc es fa una crida a aquell que ha de ser instituït, pel seu nom, que ens recorda la crida de Crist als seus deixebles, seguida de la petició de l’Església de ser ordenat. Després de l’homilia s’acosta el futur prevere i manifesta la seva promesa de celibat davant el Bisbe, seguit de la manifestació de voluntat sobre la seva disposició de viure d’acord a l’Evangeli proclamat, a l’obediència i a la vida de servei i oració. Un altre gest simbòlic es produeix en les lletanies: l’elegit es tomba a terra, signe de servei i de lliurament, mentre es van invocant als sants de l’Església.

El moment de l’ordenació té lloc amb la imposició de mans sobre el cap en silenci de l’elegit, que està agenollat davant el bisbe. Es realitza l’oració de consagració. Se segueix amb la imposició de les vestidures litúrgiques pròpies.

El nou prevere rebrà la patena i el calze. També, després de la imposició de les vestidures, són ungides pel bisbe les mans de l’ordenat. Després d’aquesta unció el Bisbe dóna l’abraçada de pau a l’ordenat, que comparteix també amb altres preveres o diaques, signe de pau i de comunió amb l’Església.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=UN_NOU_SACERDOT_PER_A_L’ESGLÉSIA_DE_MALLORCA&&noticia_id=9099

Por Prensa