Noticia de la Diócesis de Mallorca

‘DESCONHORT DE NOSTRA DONA’, DE RAMON LLULL, A L’ESGLÉSIA DE LA SANG

Gestión parroquial online

L’Església de la Sang acollí ahir la lectura dramatitzada del text ‘Desconhort de Nostra Dona’, de Ramon Llull. La proposta escènica, a mig camí entre la lectura dramatitzada i l’obra de teatre, volia que els espectadors, mentre escoltaven els versos en occità, fessin un viatge sensorial en el temps i cap al seu interior. Lina Mira (directora i actriu), Jaume Compte (músic), Edu Biurrun (director de fotografia) i Belén Iniesta (vídeo-artista) proposaren interactuar amb les seves disciplines artístiques per tal de crear un muntatge on tot girava entorn a aquest bellíssim i extremadament emocionant text del mestre Llull.
“És, sobretot, la història d’una dona mare que ens narra en primera persona el prendiment, la tortura i l’execució del seu fill, innocent de tota culpa, i de com ella, malgrat no ho pugui suportar, ho accepta. Nosaltres, a través de la seva mirada, revivim amb ella, passa a passa, el dolorós trànsit del seu fill cap a la mort”, afirma Lina Mira. “Les paraules amb què Maria narra aquests fets transpuen una emoció tan profunda que és molt difícil no condoldre’s. El seu patir, que serà el nostre, esdevindrà gairebé insofrible però, malgrat tot, és una història amb final feliç.”

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=‘DESCONHORT_DE_NOSTRA_DONA’,_DE_RAMON_LLULL,_A_L’ESGLÉSIA_DE_LA_SANG&&noticia_id=8809