La ciutat d’Inca es prepara per a la celebració del 50è aniversari de la Coronació de Santa Maria la Major, un esdeveniment cabdal a la història del municipi i que molts ciutadans encara recorden.

Santa Maria la Major va ser coronada ara fa 50 anys, el 28 de maig de 1967. L’esdeveniment va omplir el camp nou del Constància, tant les grades com el terreny de joc. Va ser coronada pel Cardenal Arcadio Larraona, que va venir de Roma, expressament, acompanyat pel Bisbe de llavors, Mons. Rafael Álvarez Lara. Així, a partir d’aquell dia, la imatge de Santa Maria d’Inca canviaria el nom geogràfic que gaudir del qualificatiu “Major”.

Aquesta imatge, marcada per l’estil del gòtic francès, atribuïda a mestre Pere Joan, qui treballava també en la façana del temple de Sant Miquel de Palma a la fi del segle XIV i començament del XV, és una imatge de Maria, asseguda, amb un lliri a la mà dreta i aguantant el nin Jesús amb la mà esquerra, vestida amb túnica vermella i mantell blau que li cobreix el cap i senyorialment li regalima, fent diferents plecs, fins al taló del peu dret.

Amb motiu d’aquesta commemoració, des de la parròquia de Santa Maria la Major d’Inca s’han organitzat tot un seguit d’actes del 20 al 28 de maig, així com una peregrinació a Roma en el mes de novembre i una exposició fotogràfica de la festa de la Coronació.

Dissabte, 20 de maig
20:15 h Pregó a càrrec de Mn. Pere Fiol i Tornila, i concert per l’Harpa.

Dimecres, 24 de maig
10:00 h Ofrena de flors a Santa Maria la Major per tots els nins i nines de 4t d’Educació Primària.
20:30h al Centre Parroquial de Santa Maria la Major, conferència a càrrec de Mn. Teodor Suau i Puig, canonge de la Seu,: «La Corona de la Mare de Déu, sentit espiritual actual».

Dijous, 25 de maig
19:30 h Festa del Sant Crist a l’església de Santa Maria la Major. L’Escolania dels Blavets de Lluc participarà a la celebració i oferirà un concert.

Divendres, 26 de maig
20:30 h Vigília de pregària amb joves

Dissabte, 27 de maig
20:00h Processó amb Santa Maria la Major per totes les esglésies d’Inca, acompanyats de la Unió Musical Inquera, Agrupació Musical Joventut d’Inca i Banda de cornetes i tambors de la Confraria del Sant Crist del Perdó i la Bona Mort.

Diumenge, 28 de maig
12:00h Missa Solemne commemorant els 50 anys de la Coronació Pontifícia. Presidirà la celebració Mons. Valentí Misserachs Grau, Canonge de la Basílica de Santa Maria la Major de Roma.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=50_ANYS_DE_LA_CORONACIÓ_DE_SANTA_MARIA_LA_MAJOR_D’INCA_(1967_–_2017)&&noticia_id=9998

Por Prensa