Des que dijous passat l’huracà Matthew arrasés gran part de l’illa d’Haití, sumint en el caos i l’horror a un poble que encara intenta recuperar-se de les conseqüències del terratrèmol de 2010, Mans Unides ha estat en contacte permanent amb els seus socis locals al país caribeny per, entre tots, estudiar i decidir de quina manera la nostra col·laboració pot resultar més efectiva davant aquesta
emergència.

«Mans Unides concentrarà el seu suport en els departaments fronterers a la zona del desastre, que també s’han vist molt afectats pel pas de Matthew. Aquí és on començaran a arribar, desplaçades, milers de persones a la recerca d’ajuda», assenyala Lucas Bolado, responsable de projectes de Mans Unides a Haití. «Aquestes persones que ho han perdut tot i els habitants de les barriades més pobres de Puerto Príncipe, seran prioritaris en la recepció del nostre suport».

Haití és un país que viu una emergència permanent on Mans Unides treballa des de fa gairebé 40 anys. «Estam a Haití ara, igual que ho estàvem en el passat i ho estarem en el futur», assegura Bolado. «Ens quedarem allà mentre ens necessitin».

A hores d’ara, Mans Unides està estudiant sol·licituds d’ajuda mèdica d’emergència d’alguns centres sanitaris localitzats en el departament de l’Ouest, confrontant amb la zona més afectada, en els quals treballa l’ONG, que ja estan rebent desplaçats.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=SANITAT_I_INFRAESTRUCTURA_PRODUCTIVA,_PRIORITATS_DE_MANS_UNIDES_DAVANT_LA_EMERGÈNCIA_A_HAITÍ&&noticia_id=9372

Por Prensa