Un miler d’alumnes dels centres escolars Sant Francesc d’Assís i Mater Misericordiae varen celebrar una jornada de reflexió sobre turisme sostenible aquest dijous 11 de maig. La trobada celebrada a Lluc culmina el conjunt d’activitats que han treballat al llarg de tot el curs escolar sota el lema «La Terra: ca teva, ca meva, ca nostra»
Els 1.091 alumnes dels centres Sant Francesc d’Assís (CSFA) de Palma, Son Servera, sa Pobla, Muro, Manacor i el centre d’educació especial Mater Misericordiae s’han reunit a Lluc per compartir jornada i celebrar activitats centrades en conscienciar sobre la importància de tenir cura de l’entorn natural.
Sota el lema «La terra: ca teva, ca meva, ca nostra», els 6 centres, titularitat de la Congregació de les Franciscanes Filles de la Misericòrdia, han culminat amb aquesta activitat de convivència el treball iniciat al començament del curs, consistent en dur terme diferents accions per inculcar valors relacionats amb el desenvolupament sostenible i la seva directa implicació amb el principal sector econòmic de la comunitat autònoma: el turisme.
Any rere any, els CSFA es concentren en una activitat que, sota un lema comú i sempre amb criteris basats en fomentar un model de societat més just i responsable, implica la realització d’activitats temàtiques durant tot el curs escolar. En aquesta ocasió, coincidint amb la declaració de l’ONU del 2017 com a «Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament», la Direcció dels CSFA va decidir sumar-se a les accions de conscienciació sobre la importància d’impulsar i exercir responsablement l’activitat turística.
Així mateix, per a l’organització d’aquestes actuacions s’ha tingut com a referència l’Encíclica «Laudato Si», en la qual el Papa Francesc convida a reflexionar i participar en una autèntica ecologia humana sota el criteri bàsic que no hi ha dues crisis separades, una de ambiental i una altra social, sinó una sola i complexa crisi socioambiental.

Un flashmob per culminar la jornada
Els alumnes han dut a terme diferents activitats segons etapes, començant pels nins i nines d’Infantil i Primària que han gaudit amb jocs i activitats la referència principal ha estat l’ecologia i la cura de la natura. Els estudiants d’ESO, per la seva banda, s’han concentrat a Caimari per pujar caminant fins a Lluc.
Un cop concentrats tots en l’acte final, s’ha dut a terme un flashmov amb la cançó «Les nits no moren mai», adaptació de la coneguda cançó The nights del cantant Avicii, feta per la banda catalana Doctor Prats. El tema ha estat triat per la seva lletra, en què es recorda la importància dels valors i sentiments humans, més enllà del que és estrictament material.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=ALUMNES_DE_LES_ESCOLES_DE_LES_FRANCISCANES_REFLEXIONEN_SOBRE_TURISME_SOSTENIBLE&&noticia_id=10015

Por Prensa