El bisbe administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, presidirà la celebració de l’Eucaristia a la Catedral de Mallorca, durant la qual seran ordenats preveres Francesc J. Bernabéu i Joan Femenia. Serà aquest diumenge 9 de juliol a les 19 h a la Seu de Mallorca.

Francesc J. Bernabeu Bonet, de 32 anys, és natural de Palma. Actualment és diaca al servei de les parròquies del terme municipal de Santanyí.

Joan Femenia Ávila, de 36 anys, i natural de sa Indioteria, és diaca al servei de les parròquies de Binissalem i Consell i el Cementiri de Palma.

Signes de la celebració
La cerimònia conté molts de símbols. En primer lloc es fa una crida a aquells que han de ser instituïts, pel seu nom, que ens recorda la crida de Crist als seus deixebles, seguida de la petició de l’Església de ser ordenat. Després de l’homilia s’acosten els futurs preveres i manifesten la seva promesa de celibat davant el bisbe, seguit de la manifestació de voluntat sobre la seva disposició de viure d’acord a l’Evangeli proclamat, a l’obediència i a la vida de servei i oració. Un altre gest simbòlic es produeix en les lletanies: els elegits es tomben a terra, signe de servei i de lliurament, mentre es van invocant els sants de l’Església.

El moment de l’ordenació té lloc amb la imposició de mans sobre els caps en silenci dels elegits, que estan agenollats davant el bisbe i se segueix amb la imposició de les vestidures litúrgiques pròpies. Els nous preveres rebran la patena i el calze. També, després de la imposició de les vestidures, són ungides pel bisbe les mans dels ordenats. Després d’aquesta unció el bisbe dóna l’abraçada de pau als ordenats, que comparteix també amb altres preveres o diaques, signe de pau i de comunió amb l’Església.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=AQUEST_DIUMENGE_SERAN_ORDENATS_DOS_NOUS_PREVERES_A_MALLORCA&&noticia_id=10184

Por Prensa