Amb el títol «Crides a un nou estil pastoral. Claus des de l’Evangelii gaudium, Amoris laetitia i Laudato si», els vicaris de pastoral varen assistir a les XLII Jornades de Vicaris de Pastoral organitzades per la Comissió Episcopal de Pastoral. Aquestes jornades congreguen més de 80 participants, majoritàriament vicaris de pastoral i vicaris generals de les diverses diòcesis espanyoles, i alguns bisbes de la Comissió de Pastoral. El primer dia varen ser presents Braulio Rodríguez, arquebisbe de Toledo i president de la Comissió, i Santiago Gómez, bisbe auxiliar de Sevilla, que han estat acompanyats per l’anterior president, Sebastià Taltavull, administrador apostòlic de Mallorca, ​​el bisbe de Huelva, José Vilaplana; així com Fidel Herráez, arquebisbe de Burgos, i el burgalès Ramon del Hoyo, bisbe emèrit de Jaén.
  
Les dues ponències del primer dia han anat a càrrec del jesuïta català Josep M. Rambla Blach, basades en l’exhortació del papa Francesc Evangelii Gaudium: «Qui tingui orelles, que escolti: Què diu l’Esperit a l’Església», i «Què diu l’Esperit a les Esglésies d’avui? Disposicions per elaborar plans pastorals». Va realitzar en començar una lectura de la situació actual de l’Església a Espanya, i va convidar a l’escolta de l’Esperit i a l’actitud del discerniment cristià, tan present en els escrits del papa Bergoglio. Després de les dues ponències hi va haver moments de diàleg amb els participants, i també a mitja tarda una reunió dels vicaris per províncies eclesiàstiques. La jornada va concloure amb l’Eucaristia.
 
La jornada de 2 de maig va comptar amb la tercera ponència a càrrec de José Luis Segovia Bernabé, vicari de pastoral Social de Madrid, amb el tema «Desafiaments pastorals, avui, a la llum de Laudato si». Finalment, el dimecres 3 de maig va ser el bisbe de Bilbao, Mario Iceta, qui va dissertar sobre la «Renovació de la pastoral familiar a partir de Amoris laetitia».

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=BURGOS_ACULL_LES_XLII_JORNADES_DE_VICARIS_DE_PASTORAL&&noticia_id=9971

Por Prensa