Noticia de la Diócesis de Mallorca

CÀRITAS POSA EN MARXA UNA CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB ELS DAMNIFICATS DE L’HURACÀ «MATTHEW» A HAITÍ

Gestión parroquial online

Càritas Internationalis ha fet una crida a totes les Càritas donants del món per un import de 250.000 euros per a finançar a Haití les primeres operacions de resposta immediata als damnificats per l’huracà “Mattew”. En resposta a aquesta petició, Càritas Espanyola ha posat ja a la disposició de Càritas Haití una partida de 50.000 euros i ha llançat la campanya “Càritas amb Haití” per a canalitzar la solidaritat dels donants cap a aquest país del Carib. Càritas Diocesana de Mallorca s’uneix a aquesta campanya per donar suport en aquest moment d’emergència a Haití.
A mesura que els equips d’emergència de Càritas Haití han pogut accedir a les àrees sinistrades del sud-est de la illa –Jérémie i Les Cayes, principalment— s’ha anat prenent consciència del grau de devastació causat per “Mattew”, el saldo de la qual en pèrdues de vides humanes s’acosta al miler de morts.
350.000 damnificats
A més a més, es calcula que 350.000 persones necessiten ajuda urgent en un escenari de màxima precarietat: el 80 per cent dels habitatges han quedat arrasats i s’han perdut el 90 per cent dels cultius i la cabana ramadera, una autèntica tragèdia si es té en compte que es tracta d’una zona dedicada majoritàriament a l’activitat agropecuària i que no s’havia vist afectada pels efectes de terratrèmol de 2010.
Els majors reptes als quals s’enfronten les Càritas locals en aquests moments, a part de garantir el repartiment de productes de primera necessitat als damnificats, és poder accedir a les zones que romanen aïllades a causa del tall de carreteres i ponts. Una altra prioritat és el subministrament d’aigua potable, ja que tots els aqüífers han quedat contaminats després del pas de l’huracà, amb el consegüent risc de brots de còlera i disenteria.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CÀRITAS_POSA_EN_MARXA_UNA_CAMPANYA_DE_SOLIDARITAT_AMB_ELS_DAMNIFICATS_DE_L’HURACÀ_«MATTHEW»_A_HAITÍ&&noticia_id=9365