Benvolguts diocesans,

El fet d’haver estat cridat per Déu a formar part de l’Església i a treballar en ella al servei de l’Evangeli en el ministeri sacerdotal i episcopal, ha estat sempre per a mi el motiu que ha guiat la meva vida. Conscient que ser servidor de l’Evangeli és el títol més valuós, i confiant en l’ajut de la gràcia divina, vaig acceptar amb alegria i responsabilitat el nomenament episcopal de Mallorca.

Avui, però, vos he de comunicar que el Sant Pare ha tingut a bé acceptar la meva renúncia a aquesta estimada Seu. Una decisió que he pres lliurement, després d’haver pregat davant el Senyor i assistit pel consell de persones de criteri humà i eclesial, mirant el millor per la Diòcesi.

Per altra part, el Papa Francesc, ha volgut confiar-me, benèvolament, un nou encàrrec pastoral com a Bisbe auxiliar de València, el qual accepto amb sentiments de filial obediència i gratitud al Sant Pare, i de cordial reconeixement al Sr. Cardenal Mons. Antonio Cañizares Llovera, que vol que sigui el seu col·laborador en la seva missió apostòlica a València.

Per damunt de tot, vull manifestar el meu profund agraïment a tots els fidels, laics i consagrats d’aquesta Diòcesi estimada, especialment als membres del seu Presbiteri i al Diaques Permanents, als que intentat tractar de forma cordial i fraterna, cercant els camins oportuns per la renovació eclesial al cor de la nostra societat.

Vull també demanar disculpes si amb algun defecte meu he ofès algú o li he donat motius de preocupació. En plena consciència que Déu misericordiós és qui ens perdona i renova, vos prego que m’acompanyeu amb la pregària en aquesta nova etapa del meu ministeri episcopal.

Amb tots vosaltres prego ja ara al Senyor perquè camineu ben units sota la guia de l’Administrador Apostòlic que la Santa Seu ha designat en la persona de Mons. Sebastià Taltavull, a l’espera d’un nou bisbe que guiï la Diòcesi de Mallorca segons el cor del Bon Pastor, i que sota la mirada de la Mare de Déu de Lluc, creixeu en la vida cristiana, il·luminats pel testimoni i la intercessió del Beat Ramon Llull en el seu Any Jubilar.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CARTA_DE_S.E._MONS._JAVIER_SALINAS_VIÑALS_ALS_DIOCESANS_DE_MALLORCA&&noticia_id=9245

Por Prensa