Benvolguts i benvolgudes,
Des del moment en què he assumit la responsabilitat de la Diòcesi de Mallorca com a Bisbe Administrador Apostòlic el dia 8 d’aquest mes de setembre, m’he informat sobre els fets ocorreguts a la parròquia de Sant Miquel de Palma el dia 9 de febrer de 2014, el procés judicial que s´ha dut a terme —i del que està previst celebrar el judici la setmana que ve, dies 29 i 30— i l’estat actual de la situació, sempre amb la intenció de trobar la millor solució al cas.
Certament a tots fidels ens ha dolgut que no es respectàs un dels drets humans més bàsics, recollit en la Declaració Universal i a l’ordenament constitucional espanyol, com és el dret a la llibertat religiosa, que comprèn l’exercici del culte públic.
La irrupció dins l’església parroquial, provocant la interrupció de la celebració de l’Eucaristia, va fer que els presents se sentissin violentats i commoguts.
Malgrat això, faig una crida al diàleg i a fer comuns totes aquelles actituds i aquells valors que afavoreixen una convivència pacífica, en el marc de la qual estic segur que ens podrem entendre.
Seguint en la línia mantinguda per part de la Diòcesi de tenir la mà allargada per una entesa que permeti el reconeixement d’una acció no adequada, cosa que s’ha anat demanant reiteradament sense obtenir mai resposta positiva, em veig amb cor de seguir allargant la mà i de convidar-vos a vosaltres, joves manifestants encausats, a trobar-nos el proper dilluns, dia 26 a les 19 h al Palau Episcopal. Vos hi esper amb la mà estesa.

Amb el meu afecte,
+ Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe Administrador Apostòlic de Mallorca

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CARTA_DEL_BISBE_SEBASTIÀ_DAVANT_EL_JUDICI_DEL_PROPER_29_DE_SETEMBRE&&noticia_id=9313

Por Prensa