La seu de ICAIB (Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears) va acollir el dijous 30 de març de 2017 la I Trobada de Clíniques Jurídiques, organitzada conjuntament per l’ICAIB, la Facultat de Dret de la UIB i les ONGs Monti-sion Solidària i Càritas Diocesana de Mallorca, amb el doble objectiu de, per una banda, celebrar el cinquè aniversari dels projectes de clínica jurídica a Balears i, per una altra, promoure l’intercanvi de propostes i suggeriments que permetin millorar el funcionament d’aquests programes de formació en dret.

A l’actualitat, i gràcies a la col·laboració entre la UIB i el ICAIB, funcionen a Palma dos programes de Clínica Jurídica, una a la Fundació Monti-sion Solidària i una altra a Càritas, a les quals, una vegada a la setmana, alumnes del darrer curs de Dret, tutelats i/o supervisats per advocats i advocades “pro bono”, que voluntàriament participen en el projecte, treballen sobre casos reals i, al mateix temps, coneixen el treball de l’ONG col·laboradora. A aquests dos programes, s’uneix la clínica jurídica que la Facultat de Dret i Creu Roja duen a terme en aquesta entitat.
Clínica Jurídica és un model de formació en dret que permet compatibilitzar la formació pràctica dels alumnes de l’últim curs de Dret i la seva familiarització amb l’exercici de l’advocacia, amb l’ajuda legal a col·lectius i persones en situació d’especial vulnerabilitat. Durant aquests cinc anys, més de 800 usuaris de les ONG col·laboradores han trobat una ajuda legal imprescindible en les clíniques jurídiques, en les quals han participat un total de 66 alumnes de Dret i prop de 40 professionals de l’advocacia.
Més informació a www.icaib.es

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=CINC_ANYS_DE_CLÍNICA_JURÍDICA&&noticia_id=9890

Por Prensa