Palmes i oliveres per celebrar el preludi de la Setmana Santa i, a la vegada, la culminació d’un itinerari quaresmal iniciat el Dimecres de Cendra. És el Diumenge del Ram, que a la Seu, com a totes les esglésies de Mallorca i arreu del món se celebrà amb solemnitat. Un dia que comença amb aclamacions de triomf i culmina amb la més gran de les alegries mai no experimentades, i una setmana que ha de merèixer arribar a aquest punt culminant per la contemplació del misteri de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor.

La processó iniciada al Palau Episcopal, en recordança del recorregut realitzat per Jesús fins a la Ciutat Santa, va comptar amb la presència de nombrosos fidels que ompliren a continuació la Seu de Mallorca.

Mons. Sebastià Taltavull, en la seva homilia, recordà la necessitat d’acollir Jesús “quan entra als nostres pobles”, però sobretot “quan entra en el nostre cor”. L’himne que ressona tal dia com avui a tot el món, «Hosanna! Beneït el qui ve en nom del Senyor» “ja és el reconeixement creient que Jesús és el Fill de Déu fet home, que, essent igual a nosaltres en tot llevat del pecat, és el qui ens ha projectat cap a Déu i ens ha guanyat una vida plena de sentit aquí i de felicitat per sempre”, continua l’Administrador Apostòlic de Mallorca.

El Diumenge del Ram marca el pòrtic d’uns dies centrats en la Passió de Crist, davant la qual el Bisbe Sebastià ens convida a fer pregària silenciosa i contemplativa, tot descobrint el misteri que hi amaga i revela: “un misteri d’amor, l’amor del Déu que s’ha enamorat del seu poble i vol dur-lo al terme més feliç per al qual l’ha escollit”. Però no només això, sinó que aquest procés culmina en la Resurrecció: “No ens fixam en la creu sense la resurrecció, ni en la resurrecció sense la creu”, afirmà Mons. Taltavull.

El llarg relat de la Passió va suggerir durant l’homilia algunes preguntes i afirmacions per a la reflexió, que el Bisbe Sebastià va dirigir als presents, arribant a la conclusió que tot plegat ha succeït “per nosaltres i per la nostra salvació”, “en actitud d’adoració, rebent avui Jesús en l’Eucaristia i en comunió amb l’Església”.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=DIUMENGE_DEL_RAM_A_LA_SEU_DE_MALLORCA&&noticia_id=9910

Por Prensa