El passat dissabte 18 de febrer la Diòcesi celebrà la Càtedra de Sant Pere, que tradicionalment es commemora el 22 de febrer i que és considerada la festa del Seminari Menor i Major. Nombrosos preveres, diaques i fidels ompliren la capella de la Casa de l’Església per una Eucaristia i un posterior piscolabis. Aquesta festa, que es remunta al segle IV, té com a objectiu retre homenatge a l’autoritat del primer Papa, Pere.

En el transcurs de la celebració, presidida per l’Administrador Apostòlic, Mons. Sebastià Taltavull, dos seminaristes, Danilo de Urzeda i Baltasar Morell, varen ser admesos als ordes. Mitjançant aquest ritus d’admissió, els seminaristes manifestaren davant l’Església el desig de ser admesos com a candidats per ser un dia cridats i associats al ministeri de l’ordenació. També manifestaren el desig i el propòsit de ser fidels a la seva vocació, de manera que durant el temps de formació en el Seminari tenguin com a resposta al Senyor completar-ne la preparació i aptitud necessària per rebre, en el seu moment, l’Orde Sacerdotal.

A més, Marc Capó, Enrique Gralla i Andrés Nguema més varen ser instituïts com a lectors. Aquest ministeri està dedicat a un servei estable i específic a la Paraula i, en el cas dels seminaristes, també suposa una passa important en el camí cap a l’ordenació diaconal i sacerdotal.

Com cada any, es convidà especialment els preveres que compleixen les noces d’or i d’argent d’ordenació a qui se’ls va tenir especialment presents durant la celebració eucarística.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=DOS_SEMINARISTES,_ADMESOS_ALS_ORDES_I_TRES_MÉS_INSTITUÏTS_LECTORS_&&noticia_id=9745

Por Prensa