El poble de Sencelles deixa enrere uns dies memorables de goig i de celebració en honor de la Beata Francinaina. Cal destacar que en tot els actes festius del programa, la participació de la gent ha estat massiva. Dissabte dia 25, al capvespre, es va organitzar una mena de pelegrinatge entre el Convent de la Caritat i el “Camp de s’Eriçal”, fent diverses aturades per inaugurar i beneir tres nous murals ceràmics dels que formen el projecte que uneix ambdós llocs, tan relacionats amb la Beata, amb una sèrie d’escenes que recreen capítols coneguts de la seva vida. La gent hi va participar anant-hi a peu, amb bicicletes, amb cotxes… Tot va acabar amb ball popular, so de xeremiers, xocolata per a tothom i una amollada de globus com a símbol de desig de pau per a tot el món. El vespre del mateix dia, a la Parròquia, tots els nins i nines de la catequesis parroquial celebraren la seva particular festa de la Beata amb la celebració de l’Eucaristia.

El diumenge 26 oferí dos plats forts. A mitjan horabaixa un concert de la cantautora mallorquina Marta Elka i el vespre l’acostumada vetlla de pregària entorn del Sepulcre de Sor Francinaina. Per aquest acte, la capella del Convent de la Caritat es féu petita: Tanta és la gent que té el gust de participar d’aquest moment íntim de recolliment i oració.

Dia 27 de febrer esdevé per al poble de Sencelles el seu dia gran, atapeït d’emocions i de sentiments envers la seva Filla Major. Se celebrava el 162 aniversari de la mort de Sor Francinaina i arreu es respirava un autèntic ambient de festa, els carrers eren enramellats amb cossiols i les cases lluïen els típics domassos a les finestres i balcons amb estampes de la Beata. A les 10 del matí, just a l’hora en que moria la Mare Superiora, es va celebrar l’Eucaristia a la Parròquia i acte seguit es va organitzar la multitudinària i tradicional ofrena floral. Centenars de persones, la gran majoria vestida amb la roba típica mallorquina, després de venerar les despulles de Sor Francinaina en el Convent de la Caritat, formaren un multicolor tapís de flors que envoltava el monument que hi ha aixecat a la Plaça de la Vila. Aquest any el pregó de l’ofrena anà a càrrec de l’al·lota sencellera Maria Salas que va acabar la seva intervenció cantant la popular cançó dedicada a la Beata “Xiroieta”. Va concloure aquest acte, el més popular de tota la jornada, una estona de pregària adreçada als nins i nines que participaven de la festa.

A les 7:30 del capvespre tot era ben a punt per a la solemne Eucaristia. Dins l’església parroquial, semblava que tot s’havia unificat perquè la celebració resultés sublim i memorable, els cants, la decoració i, sobretot, la gent que l’omplia de gom en gom. El Bisbe Sebastià, administrador apostòlic de Mallorca, que presidí, durant l’homilia va destacar que havia quedat corprès amb l’ambient de festa que es respirava a Sencelles i que allò demostrava que la Beata era molt estimada pels seus paisans, per les Germanes de la Caritat i per tots els seus devots. Va manifestar que anava coneixent la seva vida, el desig personal d’aprofundir-hi encara més i va proposar-la com a model per aquells que formen l’Església de Mallorca. Just abans d’acabar la celebració un grup de persones entregaren al Bisbe dotze àlbums que contenen més de setze mil signatures de persones que, tot adherint-se a la Causa de Canonització de la Beata Francinaina, demanen que s’impulsi fins a arribar a l’esperada canonització.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_BISBE_SEBASTIÀ_PRESIDEIX_L’EUCARISTIA_DE_LA_FESTA_DE_SOR_FRANCINAINA_CIRER_&&noticia_id=9761

Por Prensa