El Cardenal Arquebisbe Emèrit de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, serà present a Mallorca el proper 18 de maig, convidat pel Bisbat de Mallorca, per pronunciar una conferència titulada “La societat plurireligiosa en un estat laic”.

Durant la seva dissertació, reflexionarà sobre l’actualitat de la temática de la laïcitat de l’Estat i la plurireligiositat de la societat, desenvolupant els seus aspectes històrics i doctrinals des de l’Edicte de Milà de l’any 313 fins a l’actualitat. Subratllarà així mateix la mútua independència entre l’Església i la comunitat política, la cooperació de l’Estat amb l’Església catòlica i les altres confessions religioses, la diferència entre laïcitat i laïcisme, l’inestimable servei que fa la religió en la societat en la seva dimensió pública i què representa ser cristians en una societat pluralista, així com les arrels cristianes de la nostra identitat i la relació que hi ha entre la llibertat religiosa i la pau social.

Lluís Martínez Sistach
Lluís Martínez i Sistach (1937), cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, va cursar els Estudis Eclesiàstics al Seminari Major de Barcelona entre els anys 1954 i 1961. Va ser ordenat sacerdot el 17 de setembre de 1961 a Cornellà de Llobregat. Entre 1962 i 1967 va cursar estudis jurídics a la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma, i es doctorà en Dret Canònic i Civil.

Va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona el 6 de novembre de 1987. Va rebre l’ordenació episcopal el 27 de desembre d’aquest mateix any. Va ser nomenat bisbe de Tortosa el 17 de maig de 1991. El 20 de febrer de 1997 va ser promogut a Arquebisbe Metropolità de Tarragona i el 15 de juny de 2004 a Arquebisbe Metropolità de Barcelona. El 6 de novembre de 2015 el papa Francesc va acceptar la seva renúncia al govern pastoral de l’arxidiòcesi de Barcelona, sent administrador apostòlic fins a la presa de possessió del seu successor, el 26 de desembre del mateix any. Creat Cardenal al consistori de novembre de 2007.

A la Cúria Romana és membre, des de maig de 2008, del Pontifici Consell per als Laics, de la qual ja era consultor des de 1996; del Pontifici Consell per a la Interpretació dels Textos Legislatius de l’Església, des de 2002, i des de juliol de 2006, és també membre del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica, càrrec per al qual va ser ratificat al maig de 2008. Des de juny de 2010 és membre de la Prefectura d’Afers Econòmics de la Santa Seu. El 9 d’abril de 2013 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Medalla d’Or.

Dijous 18 de maig
19:30 h
CaixaForum Palma (Plaça Weyler, 3)

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_CARDENAL_LLUÍS_MARTÍNEZ_SISTACH,_CONVIDAT_A_MALLORCA_PER_PARLAR_SOBRE_“LA_SOCIETAT_PLURIRELIGIOSA_EN_UN_ESTAT_LAIC”&&noticia_id=9978

Por Prensa