El Sant Pare ha nomenat el mallorquí Mons. Lluís Francesc Ladaria Ferrer, SI, arquebisbe titular de Tibica, com a prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe i President de la Comissió Pontifícia «Ecclesia Dei». Ladària, fins al moment secretari de la mateixa Congregació, substitueix al Cardenal Gerhard Ludwig Müller, en concloure el seu mandat quinquennal de Prefecte.

Lluís Francesc Ladaria Ferrer, SI (Manacor, 1944), va cursar Batxillerat al Col·legi Monti-sion de Palma. El 1966 es va llicenciar en Dret a Madrid, i aquest mateix any va entrar a la Companyia de Jesús. Va ser ordenat sacerdot el 1973. El 1975 va obtenir el doctorat en teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana, i es va convertir en professor de teologia dogmàtica de la Universitat Pontifícia de Comillas. El 1984, va assumir el mateix càrrec a la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma, on va ser vicerector entre 1986 i 1994.

El 9 de juliol de 2008 és nomenat pel papa Benet XVI secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe assignant-li la Seu titular de Tibica amb dignitat d’arquebisbe. Va rebre la consagració episcopal de mans del Cardenal Tarcisio Bertone el 26 de juliol del mateix any a la Basílica de Sant Pere.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_MALLORQUÍ_LUIS_F._LADÀRIA_FERRER,_NOMENAT_PREFECTE_DE_LA_CONGREGACIÓ_PER_A_LA_DOCTRINA_DE_LA_FE&&noticia_id=10193

Por Prensa