Les carmelites descalces de Palma varen celebrar el 400 aniversari de la seva fundació amb una Eucaristia d’acció de gràcies aquest divendres 16 de juny presidida pel bisbe administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, qui va donar gràcies al Senyor per la fundació de la comunitat. “És un dia per eixamplar el nostre cor, per donar gràcies a Déu per tot el que el Senyor ha concedit a la nostra ciutat i a la nostra diòcesi”. D’aquesta manera, afegí, “ens veim també nosaltres animats i urgits a fer realitat a la nostra vida aquest mateix esperit carmelità, que descobreix la presència de Jesucrist ressuscitat en la nostra vida”. “400 anys de pràctica i experiència d’oració” era el motiu que va reunir un bon grapat de persones al monestir situat en el centre de Palma.

La inspiradora d’aquesta fundació va ser Sor Eleonor Ortiz. El 6 de gener de 1616, el Bisbe de Mallorca va beneir la petita esglesieta i el convent, on quedaren Elionor i les seves companyes, Elisabet Font i les germanes Catalina i Joana Rayó, mentre esperaven l’arribada de les carmelites descalces de Guadalajara. El 16 de juny de 1617 es procedí a la fundació del monestir. La primera priora va ser la Mare Beatriu Josepa de l’Assumpció, procedent de Guadalajara.

En aquests 400 anys han viscut 163 monges, sense comptar-hi la comunitat actual. Entre elles destaca la M. Concepció de Sant Jaume i Santa Teresa (d’Olesa i Gual de Torrella) la causa de canonització de la qual es va obrir el 21 de desembre de 2009.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_MONESTIR_DE_LES_CARMELITES_DESCALCES_CELEBRA_EL_400_ANIVERSARI_DE_FUNDACIÓ&&noticia_id=10156

Por Prensa