El passat dimecres dia 21 de desembre, el Papa Francesc va signar el decret pel qual es reconeixen les virtuts heroiques de Sor Maria Rafela del Sagrat Cor de Jesús.
Sor Maria Rafela Lladó Sala (1814-1899) va néixer i va viure sempre a Campos, i en aquesta vila va fundar la congregació de les Missioneres dels Sagrats Cors de Jesús i de Maria l’any 1891. El 17 d’abril d’enguany se’n varen complir els 125 anys. El reconeixement de les virtuts heroiques practicades per la Serventa de Déu sor Maria Rafela permet parlar d’ella com a Venerable.
Sor Maria Rafela és exponent d’una renovada catequesi adreçada a les joves i dones del seu temps. Ella les acompanyava personalment i en grup per mitjà dels exercicis espirituals compaginats amb la vida diària. D’aquesta pràctica podem dir que en va ser una avançada.
Actualment les Missioneres dels Sagrats Cors són presents a Mallorca, a Catalunya, a Navarra i Extramadura. I fora d’Espanya, a Rwanda, Uganda, Mèxic, Puerto Rico, República dominicana i Guatemala.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EL_PAPA_RECONEIX_LES_VIRTUTS_HEROIQUES_DE_SOR_MARIA_RAFELA&&noticia_id=9593

Por Prensa