Ahir la xarxa Càritas va activar el seu protocol de resposta a emergències per prestar ajuda humanitària urgent als milers de damnificats pel terratrèmol que va assolar part de la zona costanera d’Equador a la nit del passat dissabte.

Càritas Espanyola ha enviat un missatge de solidaritat a Càritas Equador, en el qual, al costat de la condolença per la pèrdua de vides humanes causada pel sisme, ofereix el suport necessari per engegar els programes de resposta a l’emergència.
Com a aportació inicial, Càritas Espanyola ha posat a la disposició de Càritas Equador una partida de 100.000 euros procedents dels seus fons d’emergència.

A més a més, Càritas Espanyola ha obert una campanya de solidaritat amb els damnificats sota el lema “Càritas amb Equador”, a la qual serà possible fer aportacions a través del telèfon 900.33.99.99, de diferents comptes corrents obertes i de la pròpia web de Càritas Espanyola.

Durant tota la jornada d’ahir es va procedir a prendre contacte amb els responsables nacionals de Càritas Equador per compartir informació de primera mà sobre l’abast dels danys i les primeres operacions de rescat de les víctimes i ajuda als damnificats. En aquests moments, tota la xarxa diocesana i parroquial de Càritas Equador i de l’Església equatoriana està treballant sobre les zones sinistrades per donar resposta coordinada a les necessitats més urgents, que són el rescat i localització de supervivents.

La xarxa Càritas a Equador

Càritas Equador treballa des de fa 50 anys en la posada en marxa de diferents projectes de millora de les condicions de vida de la pagesia equatoriana, amb especial dedicació a la posada en marxa d’iniciatives productives innovadores, amb capacitat de dinamitzar les economies locals a més de 20 províncies del país.

A més a més, Càritas Equador impulsa programes de gestió de riscos i emergències, i de millora d’accés a la salut matern-infantil a les comunitats més vulnerables i les zones rurals. Un altre dels seus programes locals consisteixen en l’enfortiment d’iniciatives d’accés a serveis financers, generant alternatives d’autoocupació, així com un programa penitenciari que conté tant l’atenció jurídica gratuïta als reclusos com l’impuls de projectes artesanals i de capacitació per a la seva posterior reinserció en la societat.

Càritas Espanyola acompanya des de fa dècades tot aquest intens treball de promoció social dels sectors de població en situació més precària que, en els últims anys, s’està veient a més ampliat amb l’acció en xarxa dins de la Xarxa Eclesial Panamazònica (REPAM), centrat en la protecció dels drets de les comunitats indígenes de tota la conca amazònica.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=EQUADOR:_LA_XARXA_CÀRITAS_ACTIVA_EL_SEU_PLA_D’EMERGÈNCIES_PER_PRESTAR_AJUDA_HUMANITÀRIA_A_LES_VÍCTIMES_DEL_TERRATRÈMOL&&noticia_id=8905

Por Prensa