Escola Catòlica, en col·laboració i patrocini del Bisbat de Mallorca i l’Editorial Anaya posa a l’abast de més de 35.000 alumnes dels seus centres un material didàctic, així com un conjunt d’activitats lúdiques i educatives per treballar la figura de Ramon Llull, quan se celebra l’any que du el seu nom en el setè centenari de la seva mort.
En total s’han editat 7 unitats didàctiques per a treballar Ramon Llull a les aules des de perspectives diferents. Aquestes unitats ens ofereixen la possibilitat de fer-ho en un ampli camp d’edat, des d’Educació Infantil fins a segon curs de Batxillerat. El material està realitzat per pedagogs, experts en la figura del Beat, lingüistes, mestres i professors especialistes en els diferents cursos pels quals s’ofereix aquest recull.
Les set unitats didàctiques tenen com a temes centrals aspectes sobradament presents en la vida i obra de Ramon Llull. Es parla de viatges, de valors, d’espiritualitat, de llengua i de diàleg, i s’enfoca sempre des del diàleg i la descoberta de conceptes amb i a través dels infants i joves.
Un personatge anomenat ‘Joglar Pau’, interpretat per Guillem Sansó, s’encarregarà de fer arribar el missatge i els valors de Ramon Llull als més petits amb l’ajuda d’una història, jocs i cançons. El joglar Pau i la seva guitarra recrearan un món aventurer i fantàstic per fer entendre als nins que la capacitat de treball i de diàleg, l’esforç, la tolerància racial, l’espiritualitat, el gaudir d’aprendre, l’amor a la llengua pròpia, l’acceptació de les normes de convivència etc., són valors i qualitats necessàries per a una vida humana digna i plena.
El joglar Pau és un viatger que coneix la vida de Ramon Llull, ja que els uneix a ambdós la passió pels viatges i pels coneixements humans. Amb l’ajuda de la seva guitarra i vestit com un home de món anirà contant als nins com vivia i pensava Ramon Llull, els seus viatges, els seus pensaments…, sempre emprant un llenguatge engrescador, proper i lúdic.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=ESCOLA_CATÒLICA_PRESENTA_LA_CAMPANYA_RAMON_LLULL_A_LES_ESCOLES&&noticia_id=8914

Por Prensa