Arribant al final del Jubileu de la Misericòrdia, Càritas Diocesana de Mallorca finalitza la campanya “Per un Habitatge Digne” que engegà el desembre de 2015, posant el focus en un dret fonamental com és el dret a l’habitatge. Així, es va fer una crida a les comunitats cristianes i a la societat en general a fer un gest de solidaritat per a la creació d’un fons específic per a lloguers, hipoteques, subministraments, petites reparacions, consecució de lloguers socials, entre d’altres.

Amb aquesta campanya s’han aconseguit recaptar 102.666,80 €. Això ha possibilitat poder donar suport a més de 750 persones. Des de desembre de 2015 fins al dia d’avui s’han donat un total de 814 ajudes en temes d’habitatge (sobretot manteniment de lloguers i hipoteques) que han suposat una despesa de més de 170.000 €.

Aquest any Càritas Mallorca ha participat a la Taula de Pobresa Energètica i a la Comissió Tècnica de l’IBAVI (Institut Balear de l’Habitatge), proposant nous criteris a tenir present davant les adjudicacions d’habitatges. Juntament amb altres entitats socials, treballen perquè les administracions públiques facin polítiques socials que garanteixin l’accés a un habitatge digne per a tothom.

Tot i això es valoren els esforços que han fet alguns municipis posant en marxa serveis d’informació i assessorament, però des de Càritas volen manifestar la seva preocupació per l’increment del preu dels lloguers durant aquest estiu, on el lloguer vacacional ha impossibilitat a gent senzilla i treballadora accedir a un habitatge per la pujada del seu cost.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=FINALITZA_LA_CAMPANYA_“PER_UN_HABITATGE_DIGNE”_DE_CÀRITAS_MALLORCA&&noticia_id=9471

Por Prensa