Aquesta exposició, iniciativa del Bisbat de Mallorca i del Consell Insular de Mallorca ha estat durant aquests últims mesos a l’església de Sant Antoniet de Palma i ara, a petició de la parròquia porrerenca i del rector Mn. Sebastià Salom, estarà a Porreres fins al proper 3 de juliol, iniciant d’aquesta manera un viatge itinerant per les diferents localitats de la part forana que ho sol·licitin.

La doctora en Història medieval Maria Barceló i Crespí va intervenir en la inauguració per contextualitzar la figura de Ramon Llull per a una millor comprensió de la mateixa. Va destacar la descripció que fa el doctor en història de l’art i comissari de la mostra, Bartomeu Martínez Oliver, del personatge com ‘el gegant mallorquí del pensament medieval’.

Tot seguit la professora d’història Maria Antònia Nicolau Rosselló va destacar el diàleg intercultural i religiós que va marcar la vida de Llull. Va afegir que en un estudi realitzat pel professor de l’IES Porreres, Francesc Melià i els seus alumnes de tercer d’ESO varen poder calcular que Llull durant els seus viatges va recórrer 27.656 km, una fita per a l’època.

Per a finalitzar l’acte va prendre la paraula el provicari General del Bisbat de Mallorca, Mn. Nadal Bernat Salas que va qualificar Ramon Llull com el personatge més universal mallorquí de tots els temps que ha influït en la cultura i ciència mundial posterior. Durant la seva intervenció va explicar que per primera vegada i després de 4 intents fallits, des del Bisbat de Mallorca s’ha pogut lliurar tota la documentació necessària per a la seva canonització i possible reconeixement de Doctor de l’Església, on Ramon Llull seria el primer laic a aconseguir aquest reconeixement. L’exposició es podrà visitar una hora abans i una després de les misses a la parròquia i dimarts que ve, dia de mercat, durant el matí.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=INAUGURADA_L’EXPOSICIÓ_’RAMON_LLULL,_ESCRIPTOR_RODAMÓN’_A_PORRERES&&noticia_id=9139

Por Prensa