Càritas Perú ha llançat a la xarxa internacional de Càritas una crida d’emergència (EA Emergency Appeal) per import d’1 milió d’euros per finançar durant els propers nou mesos un ampli programa d’ajuda humanitària per 9.000 damnificats per les devastadors inundacions que han assolat part del país en els últims mesos. Càritas Espanyola respondrà a aquesta crida de Càritas Perú amb l’enviament d’una partida inicial de 60.000 euros.

Les zones prioritàries d’intervenció humanitària són les regions de Lambayeque, Piura, Tombis, Lima, Ica i La Llibertat, on tot el treball de resposta als damnificats serà executat per les Càritas locals i els seus equips de tècnics i voluntaris. A més del nombre de 9.000 beneficiaris directes, Càritas Perú estima que aquest pla de resposta a l’emergència tindrà uns 2.3 milions de beneficiaris indirectes.

Prioritats del pla d’emergència

Les accions s’orientaran preferentment cap als damnificats més vulnerables: persones que han demanat les seves llars, famílies en situació de pobresa i amb un sol cap de família, majors sense recursos, nens menors de 5 anys i discapacitats.

Els àmbits on es va a centrar la resposta humanitària són el suport alimentari i nutricional als damnificats; el subministrament d’aigua potable, productes d’higiene i sistemes de sanejament; la distribució de materials de refugi temporal i estris domèstics; la millora de l’accés a la salut mitjançant l’engegada de campanyes d’atenció mèdica, d’assessoria psicològica i lliurament de medicaments; i millora de les capacitats logístiques de les Càritas locals.

Tenint en compte la magnitud i el tipus de danys soferts per la població, Càritas Perú considera que aquesta crida d’emergència és la primera fase d’una intervenció a més llarg termini. Es preveu, per a això, que abans que finalitzi aquesta fase d’emergència, es dissenyarà un altre pla orientat a la reconstrucció, recuperació de mitjans de vida i gestió de riscos de les comunitats afectades per les inundacions causades pel fenomen de “El Niño” en moltes parts del país.

Per canalitzar les donacions, es poden fer al telèfon 900.33.99.99 o bé a través de Càritas Mallorca podeu fer-la al següent compte indicant com a concepte “PERڔ:

BMN Sa Nostra ES55 0487 2099 1620 0001 2803

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=INUNDACIONS:_CÀRITAS_PERÚ_LLANÇA_UNA_PETICIÓ_D’EMERGÈNCIA_PER_FINANÇAR_UN_PLA_D’AJUDA_A_9.000_DAMNIFICATS&&noticia_id=9902

Por Prensa