L’església de Sant Antoniet de Palma acollirà aquest divendres 29 d’abril a les 19:30 h la inauguració de l’exposició “Ramon Llull, escriptor rodamón i màrtir de Crist”. Amb aquest títol, extret dels escrits del P. Miquel Batllori, es presenta a Ciutat un dels més grans filòsofs i literats que ha donat l’Edat Mitjana Europea. Comença amb una cronologia, passant pels trets biogràfics més destacats de la seva vida, així com una mirada a l’època que li tocà viure, tan amarada d’esperit missioner. A l’exposició s’expliquen els seus viatges, així com el contacte amb creients de religions no cristianes i amb corrents teològics i filosòfics diversos. Finalment, es fa un repàs a la producció literària de Ramon que, malgrat no ens hagi arribat en la seva totalitat, és vastíssima (265 obres conegudes avui dia).

L’objectiu de la mostra, que es composa de panells explicatius i fotografies, és comprendre el pensament de Llull, apropar-se a la seva vida i llegir la seva obra, tasca que “resulta avui dia més constructiva que mai”, com podem llegir a la introducció de l’exposició.

El Bisbat de Mallorca i el Consell de Mallorca han sumat esforços per a oferir una iniciativa cultural que, més enllà de promocionar la història de Mallorca, contribuirà al coneixement d’un gegant mallorquí del pensament medieval. Aquesta mostra, en definitiva, presenta un recorregut pels principals aspectes de la personalitat de Ramon Llull.

Després de la seva estada a Sant Antoniet, la mostra viatjarà per diferents pobles i ciutats de Mallorca.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=L’ESGLÉSIA_DE_SANT_ANTONIET_ACOLLIRÀ_L’EXPOSICIÓ_“RAMON_LLULL,_ESCRIPTOR_RODAMÓN_I_MÀRTIR_DE_CRIST”&&noticia_id=8865

Por Prensa