El Bisbe Administrador Apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, presidí la celebració de clausura de l’Any Jubilar de la Misericòrdia aquest passat diumenge 13 de novembre a la Catedral, en una cerimònia multitudinària amb la presència de nombrosos preveres i feels. “Es tanca simbòlicament la porta santa, però queden ben obertes les portes del nostre cor”, afirmà Mons. Taltavull a la seva homilia, “per seguir sentint-nos afectats per la misèria dels altres”.

El Papa Francesc, per la Carta Apostòlica Misericordiae Vultus, convocà el Jubileu de la Misericòrdia. En el mateix document establí que s’obriria a Roma la solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria i, a les distintes diòcesis, el 13 de desembre següent. Durant aquest temps, centenars de fidels han passat per les tres portes santes obertes per a tal fi. I en relació als fruits d’aquest Any, el prelat es demanava i demanava als presents: “Hem progressat en estimació als altres, als més pobres? Hem exercit les obres de misericòrdia? Hem recorregut les etapes que el Papa Francesc ens assenyalava per arribar a la meta de la misericòrdia amb compromís i sacrifici?”

Tal com preveia l’Any Jubilar, es designaren temples jubilars on els feels podien guanyar el Jubileu: Església de la Sang, Santuari de Lluc i la mateixa Catedral, reservada per a grans esdeveniments. La indulgència plenària es guanya amb les condicions acostumades de comunió eucarística, confessió dins els dies precedents o següents i pregària per les intencions del Papa.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LA_CATEDRAL_TANCA_LA_PORTA_SANTA_DE_LA_MISERICÒRDIA&&noticia_id=9475

Por Prensa