El proper dia 8 d’abril els Jesuïtes (Son Bono), Càritas Diocesana de Mallorca, Solidaris de Monti-sion i la Delegació de Pastoral Caritativa i Social amb la col·laboració d’altres institucions, proposen una jornada de reflexió damunt el tema de la migració i refugi.
La migració ha estat i és una realitat latent a la historia de la humanitat. Als darrers anys hem vist com moltes persones i famílies han hagut d’emigrar forçosament de les seves llars a causa de la guerra, la fam o a la recerca d’una vida millor i, com a resposta, les polítiques frontereres de la Unió Europea no han fet més que afegir patiment i agreujar la situació de dificultat de totes les persones migrades.
A Mallorca a dia d’avui s’han acollit un nombre petit, gairebé insignificant, de persones refugiades, però a la nostra comunitat també hi ha moltes persones d’altres països que han vingut a la recerca de noves oportunitats i que es troba amb dificultats.

Amb aquesta jornada que s’emmarca baix el títol “La justícia que brota de la fe” , les quatre entitats organitzadores (Jesuïtes Son Bono), Càritas Mallorca, Solidaris de Monti-sion i la Delegació de Pastoral Caritativa i Social) pretenen oferir un espai de reflexió damunt la realitat de les persones migrants i refugiades i la situació a Mallorca.
La jornada es celebrarà dissabte, dia 8 d’abril a la Casa d’Espiritualitat i Descans de Son Bono (Gènova) de 9.30h a 19.30h i començarà amb la ponència “Mobilitat humana forçada: contexts, narracions i reptes” a càrrec de Sebastián Mora (Secretari General de Càritas Espanyola). A continuació es durà a terme una taula rodona amb la participació de Carlos Gómez (Magistrat i voluntari de Solidaris de Monti-sion), Antoni Tarabini (Sociòleg i President de GADESO), Andreu Horrach (Director General de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació); i Bàrbara Picornell (Coordinadora Acció de Base – Càritas Mallorca).

Al migdia se celebrarà una eucaristia presidida per l’Administrador Apostòlic Mons. Sebastià Taltavull i l’horabaixa es comptarà amb la presencia de dos testimonis, finalitzant el dia amb un treball de grups.

Preu de la jornada: Matrícula (15€) i Dinar (15€).
Més informació:
Al PDF adjunt
971 409 041
direccio@caritasmallorca.org

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=»LA_JUSTÍCIA_QUE_BROLLA_DE_LA_FE»&&noticia_id=9785

Por Prensa