El director de COPE Balears, Xavier Bonet, ha proclamat avui en directe a «El matí a Mallorca» els Premis Populars en la seva trenta-setena edició. Es tracta dels guardons de més llarga trajectòria a les Balears.

Els premiats d’enguany són Marcus Cooper Walz, or olímpic en la prova del K-1 1000 metres a Rio 2016. Teixits Vicens, taller tèxtil dedicat a la fabricació de teles artesanes mallorquines. Toni Gomila, destacat actor mallorquí; l’Associació Balear d’Apicultors, dedicada a la cura, promoció i millora de l’apicultura a Balears i la Maioricensis Schola Lullistica, associació que uneix i difon les publicacions sobre Ramon Llull en el món sencer.

El lliurament d’aquests reconeixements tindrà lloc dilluns 28 de novembre a Es Molí d’es Comte, en un acte al qual assistiran els proclamats POPULARS 2016, a més de destacats representants de la societat civil. Presidirà el lliurament el bisbe administrador apostòlic de Mallorca, i les principals autoritats.

Els premiats d’aquesta edició destaquen per una trajectòria d’esforç, creativitat i perseverança en la seva tasca, recollint un valuós llegat que han sabut comunicar i posar al servei de la societat d’avui. Els «Premis Populars», des del seu origen l’any 1980, reconeixen valors que configuren i milloren la vida del nostre poble i la nostra cultura. Amb la seva proclamació ha culminat el procés de dos jurats. D’una banda els caps de departament de COPE Mallorca i per un altre un grup d’assessors format per Biel Mulet, Nicolás Pomar, Andreu Genovart, Kety Isern, Lluís Pinya i José Luis Roses.

Maioricensis Schola Lullistica
L’any 1935 Francisco Sureda Blanes, prevere, fundà l’Escola Lul·lística, en aquell moment anomenada Schola libera lullismi. A més de ser Associació cultural, l’any 1943, l’arquebisbe Miralles la va aprovar com a ‘Associació de fidels’.

Des del principi l’Escola Lul·lística té un doble objectiu: posar en comú l’estudi de Ramon Llull i la seva obra arreu de tot el món, i ajudar en la difusió d’aquesta enriquidora tasca. Des de l’any 1957, l’Escola publica la seva revista internacional: “Estudios lulianos”, actualment anomenada: “Studia Luliana”.
Aquest premi s’atorga en el final de l’Any Llull, en què commemoram els 700 anys de la mort del Beat. I en un moment en que sembla que la seva causa de canonització està avançant.
Per la seva incansable lluita per establir ponts, dialogar i cercar la veritat seguint l’exemple de Ramon Llull, per superar els canvis històrics amb humilitat i capacitat d’adaptació, i per haver-ho aconseguit amb grans dosis d’austeritat i esforç, Schola Lullistica és Popular 2016.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LA_MAIORICENSIS_SCHOLA_LULLISTICA,_PREMI_POPULAR_2016&&noticia_id=9488

Por Prensa