La Catedral de Mallorca compta amb una consolidada Política de Gestió Energètica, que es tradueix en el seu sistema de gestió energètica UNE EN ISO 50001: 2011, certificat per AENOR, amb un sistema de control energètic completament domotitzat i ara es completa i complementa amb la recepció del certificat Axpo de subministrament d’energia 100% renovable.
 
A través de la compra de garanties d’origen, Axpo Iberia certifica que l’energia elèctrica subministrada a la Seu de Mallorca procedeix 100% de fonts renovables, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic.

El president del Capítol de la Seu de Mallorca, Sr. Joan Bauzà Bauzà, ha rebut de mans del Responsable de Comercialització d’Energia de Axpo Iberia, Víctor Ruiz, el certificat que garanteix que tota l’energia que empra la Catedral és 100% d’origen renovable, és a dir, que l’impacte mediambiental de la seva petjada de carboni és zero.

La decisió dels responsables de la Seu de Mallorca respon al seu compromís per la reducció de l’impacte mediambiental de les seves activitats amb solucions sostenibles que contribueixin al manteniment del planeta. «La Catedral de Mallorca compta amb una consolidada Política de Gestió Energètica, en línia amb la preocupació pels problemes mediambientals i les conseqüències del canvi climàtic expressades recentment pel Papa Francesc en la seva encíclica Laudato Sii:» Un crim contra la naturalesa és un crim contra nosaltres mateixos», va comentar José I. Capote, gerent del Capítol de la Seu de Mallorca. «Per contribuir a la seva mitigació, s’ha implantat un Sistema de Gestió Energètica basat en la norma UNE-EN ISO 50001: 2011 per millorar de forma contínua la gestió dels consums energètics i a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle», va afegir el gerent.

A més, de fomentar l’ús eficient de l’energia i l’estalvi energètic en les instal·lacions, el consum d’energia verda s’ha convertit en una important aposta per a un ús prudent i assenyat de l’energia. «Axpo gestiona la cartera de plantes de renovables més gran d’Espanya, el que ens permet oferir energia 100% procedent de fonts renovables a tots els nostres clients i així ajudar-los a complir els seus compromisos de sostenibilitat», va comentar per la seva banda Víctor Ruiz, responsable de Comercialització d’Energia de Axpo Iberia.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LA_SEU_DE_MALLORCA,_PRIMERA_CATEDRAL_»VERDA»_D’ESPANYA&&noticia_id=8795

Por Prensa