La comunitat cristiana de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu ha guanyat el Jubileu de la Misericòrdia en una peregrinació a la Seu i la Basílica de Sant Francesc de Palma que es va celebrar el dia 1 de març. La participació va ser massiva. Els fidels d’Inca, Lloseta, Mancor, Biniamar, Selva i Caimari arribaren a Palma en cinc autocars i diversos vehicles privats per participar d’aquest gest unitari a la recerca de la Misericòrdia del Senyor.
Els peregrins es concentraren a la Porta del Camp per partir en processó pels carrers de Palma i Dalt Murada en direcció a la Seu. A les portes de la Catedral de Mallorca els rebé el Capítol de la Seu. El degà, Joan Bauzà, explicà als peregrins el sentit de travessar la Porta Santa perquè tenguessin consciència del gest que estaven a punt de realitzar. La porta no és només un “lloc de pas” des d’un espai de renou i distracció a un altre de silenci i pregària, sinó que també és un “lloc de ser”, en el sentit que amb el Jubileu els cristians no només estam cridats a rebre la Misericòrdia de Déu, sinó que també l’hem de transmetre a les persones que estan al nostre entorn, imitant Jesucrist.

Ja dins la Seu, els peregrins varen fer professió de la seva fe cantant el Credo i després s’aproparen a la Capella de la Trinitat per entonar una Salve en honor a la Mare de Déu. Una vegada complit el primer requisit per guanyar el Jubileu, feren una breu visita al museu de la diòcesi i tot seguit celebraren l’eucaristia a la Basílica de Sant Francesc. D’aquesta manera també participaren de l’Any Llull que celebra enguany la diòcesi de Mallorca.
La peregrinació va suposar un bell gest de comunió de tots els membres que conformen aquesta agrupació de parròquies, els quals varen mostrar el desig de caminar junts com una gran família cap als braços misericordiosos del Pare.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LA_UNITAT_PASTORAL_DE_LA_MARE_DE_DÉU_GUANYA_EL_JUBILEU_DE_LA_MISERICÒRDIA&&noticia_id=8753

Por Prensa