Noticia de la Diócesis de Mallorca

LES RELIQUIES DE RAMON LLULL PEREGRINEN FINS A LA SEU DE MALLORCA

Gestión parroquial online

Com a preludi de la clausura de l’Any Jubilar en commemoració del 700 aniversari de la mort del Beat Ramon Llull, aquest divendres 25 de novembre les relíquies del Beat Ramon Llull, custodiades a la Basílica de Sant Francesc, han peregrinat fins a la Catedral de Mallorca, just després de l’oració de vespres a la Basílica.

La celebració ha estat presidida pel Bisbe Administrador Apostòlic, Mons. Sebastià Taltavull, acompanyat per l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler i nombrosos preveres i feels. A l’homilia, Mons. Taltavull ha remarcat les paraules de l’Evangeli, “tot un himne a la saviesa de Déu, de la qual participa Ramon Llull i en la qual nosaltres també estam cridats a participar”. Més endavant, ha convidat els assistents a la reflexió: “Notam aquesta saviesa en la nostra vida? Notam que és Déu qui parla des de la nostra boca?”

Acabat l’ofici de vespres, la processó ha sortit cap a la Seu, encapçalada per la creu i els cirials i seguits per la banda de música, confraries, clergat, bisbe i poble de Déu. A la sortida de la Basílica s’han cantat els gojos del Beat Ramon Llull. 70 membres de l’Associació de Confraries de Setmana Santa de Palma han estat els responsables de traslladar l’urna, realitzada per a l’ocasió, i que té els escuts del Bisbat de Mallorca, els Franciscans del Tercer Orde i l’Any Ramon Llull.

Les relíquies romandran a la Seu fins diumenge 27 de novembre quan, després de la missa solemne de clausura, presidida pel Cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per als Sants, tornin en processó a la Basílica.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=LES_RELIQUIES_DE_RAMON_LLULL_PEREGRINEN_FINS_A_LA_SEU_DE_MALLORCA&&noticia_id=9505