L’Església a Espanya celebra el proper dia 19 de març el Dia del Seminari amb el lema «A prop de Déu i a prop dels homes». Aquesta campanya posa de manifest la importància de l’oració i l’ajuda als seminaris en què es formen els futurs sacerdots. El 2016 han estat ordenats un total de 138 sacerdots en les setanta diòcesis que hi ha a Espanya. Alhora, durant el present curs 2016-2017, es formen a Espanya 1.247 seminaristes majors.

D’altra banda, a Espanya hi ha 47 seminaris menors, en els quals estudien joves que es plantegen la possibilitat de l’ordenació sacerdotal mentre estudien l’ensenyament obligatori i el Batxiller. En els seminaris menors hi ha 1.075 joves que reben una formació adequada a la seva edat i segons els casos viuen en comunitat amb altres seminaristes o a les seves cases.

Seminari de Mallorca
El 2016, el Seminari de Mallorca va ordenar a un sacerdot i dos seminaristes varen entrar nous en el mes de setembre. Actualment compta amb nou membres, set en etapa formativa al Seminari Diocesà i dos ja ordenats diaques.

El Seminari Menor en Família de Mallorca està format per 10 seminaristes menors.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=L’ESGLÉSIA_A_ESPANYA_COMPTA_AMB_138_NOUS_SACERDOTS_ORDENATS_EL_2016&&noticia_id=9802

Por Prensa