Aquest divendres es proposa el Dia del Dejuni Voluntari, en solidaritat amb les persones que passen fam al món.

El segon diumenge de febrer, Mans Unides, l’organització de l’Església Catòlica per a l’ajuda, la promoció i el desenvolupament del Sud, llança, cada any, una nova Campanya Contra la Fam. Mans Unides neix com a resposta a una crida de la Comunitat Internacional a unir esforços per acabar amb la fam en el món; una qüestió urgent i clau per construir un món digne per a tothom. Lamentablement, gairebé seixanta anys després, la lluita ha de continuar ja que prop de 800 milions de persones al món encara passen fam. Per això, l’any 2016, Mans Unides va començar un trienni de lluita contra la fam. Partien del que Joan Pau II va definir com «paradoxa de l’abundància»: hi ha aliments per a tots, però no tots poden menjar. El gran escàndol de la fam, en paraules del Papa Francesc, impedeix viure dignament a gairebé 800 milions de persones. La gran majoria d’aquestes persones viuen als països en desenvolupament, on gairebé el 13% de la població està desnodrida: «És una xifra vergonyant, davant la qual no podem quedar ni indiferents ni impassibles», afirma Mans Unides.

Aquest treball contempla dues parts fonamentals:

1. Identificació de les causes i els problemes que provoquen la fam al món.

2. Delineació de tres camins que volem recórrer per a solucionar el problema de la fam.

Número de socis a Mallorca: 789

Cada any es financen 800 projectes a més de 50 països

El 92% dels ingressos es destinen als fins de Mans Unides.

Els ingressos provenen, en un 80,3%, de fonts privades. I un 19,7% del sector públic.

Com a part integrant de l’Església Catòlica, Mans Unides rep d’aquest sector un percentatge important dels seus recursos, com la col·lecta anual que realitzen les parròquies espanyoles a favor de Mans Unides el segon diumenge de febrer.

Divendres 10 de febrer: Dia del Dejuni Voluntari

Diumenge 12 de febrer: Campanya de Mans Unides

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=MANS_UNIDES_DENUNCIA_QUE_GAIREBÉ_“800_MILIONS_DE_PERSONES_NO_PODEN_MENJAR_EN_EL_MÓN”&&noticia_id=9705

Por Prensa