El Bisbe Administrador Apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, va presidir aquest 25 d’abril l’ofici solemne en honor a Sant Marc a la Parròquia de Sineu. “Celebrar la festa de Sant Marc és celebrar una persona que no es va quedar per ell tot el que volia comunicar”, va afirmar a l’inici de la seva homilia, tot animant els sineuers a “tenir l’Evangeli de Sant Marc a casa, llegir-ne i trosset cada dia i demanar-nos què em diu a la meva vida”.

Els feligresos acudiren en gran nombre a celebrar la festa del seu patró, a qui reten gran devoció des de fa segles. A aquesta devoció es referí també Mons. Taltavull: “La devoció d’un poble a un sant es demostra amb l’interès de conèixer-lo a fons.” I, en el cas de Sant Marc Evangelista, és comprometre’s a ser “anunciador de bones notícies”, com ho va ser ell.

La festa de Sant Marc és una data assenyalada al calendari que ha coincidit amb l’homenatge al canonge Joan Rotger i Niell Querol (Sineu, 1885-1961), amb motiu del setantè aniversari del seu nomenament com a Fill Il·lustre de la vila. Així, les seves restes han estat traslladades de manera solemne a l’església parroquial, durant la 371a edició de l’Ofici de Sant Marc, perquè d’aquesta manera “s’afavorirà el record i la pregària pel difunt de part de familiars i de tota la comunitat cristiana”, explica el rector, Mn. Guillem Feliu.

Aquest fet s’aprofita per a presentar el projecte de ‘Memorial degà Joan Rotger’, un espai on els feels podran dipositar-hi les cendres, i que dóna resposta a la instrucció del papa Francesc ‘Ad Resurgendum cum Christo’ que exposa que les urnes de les cendres han de ser tractades amb dignitat i dipositades al cementiri o en lloc sagrat. L’església de Sineu s’afegirà als espais religiosos de la diòcesi que disposen d’aquest servei donant resposta a la demanda plantejada en el si de la comunitat sineuera.

Prèviament a la missa, i al mateix temple parroquial, es va presentar El panegíric de Sant Marc Evangelista, de Mn. Arnau Mateu (1890). Aproximació a un exemple d’oratòria sagrada, de Maria Magdalena Alomar Vanrell, i a la qual Mons. Taltavull hi ha col·laborat.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=MONS._SEBASTIÀ_TALTAVULL_A_SINEU:_“SIGUEM_BONS_EVANGELISTES_COM_SANT_MARC”&&noticia_id=9958

Por Prensa