L’encíclica del Papa Francesc, Amoris Laetitia, va ser objecte de debat el proper 11 de març al Seminari Nou, en una jornada formativa on hi participaren pares i mares, agents de pastoral i sacerdots. Sota el lema «Viu l’alegria d’estimar», el teòleg i pedagog Óscar Alonso va pronunciar la conferència «L’educació dels fills segons l’Amoris Laetitia”, un text, segons el ponent “contundent i dens”: “Moltes vegades ens sembla que l’exhortació parla de nosaltres mateixos, o de qualcú que coneixem”. Al llarg de la seva xerrada, va reflexionar sobre els desafiaments educatius del món actual i va proposar orientacions evangelitzadores per a les nostres esglésies domèstiques. Alonso va explicar com l’encíclica “no parla només de la família, sinó de l’alegria d’estimar, condició obligatòria a dins la família, però no només a dintre d’ella”.

Óscar Alonso és llicenciat en Teologia, en Pedagogia i en Filosofia i Lletres i actualment cursa estudis de Psicologia Clínica a la Universitat Complutense de Madrid. Ha exercit la professió d’educador des de l’any 1995. Des de fa anys col·labora amb diferents congregacions religioses en la formació d’Equips Directius, Equips de Titularitat i Gestió, Claustres i en la redacció dels seus Projectes Marc de Evangelització. Acompanya nombrosos centres escolars en la creació de materials de pastoral, a l’Escola de Pares i en la realització de Jornades de Reflexió.

En nou capítols i 264 pàgines, l’encíclica «Amoris Laetitia», l’alegria de l’amor, és l’exhortació amb la qual Papa Francesc tanca el recorregut de dos Sínodes dedicats a la família. El primer capítol ofereix un marc de cites bíbliques, el segon traça una visió sobre la situació, el tercer parla sobre la vocació de la família. Dos capítols, el quart i el cinquè, estan dedicats específicament al tema de l’amor conjugal. El sisè parla de les perspectives pastorals, el setè sobre l’educació dels fills. Finalment, el vuitè, conté les indicacions per a la integració dels divorciats que s’han tornat a casar.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=PARES_I_EDUCADORS_REFLEXIONEN_SOBRE_L’AMORIS_LAETITIA_AL_SEMINARI_NOU&&noticia_id=9808

Por Prensa