Noticia de la Diócesis de Mallorca

PRESENTAT EL PROJECTE EDUCATIU INSTITUCIONAL DELS COL·LEGIS DIOCESANS

Gestión parroquial online

Ahir va tenir lloc al Teatre Principal de Palma la presentació del Projecte Educatiu Institucional dels Col·legis Diocesans. Així culmina un procés participatiu que es va iniciar a principi de curs 2014-2015 i que ha implicat fins ara equips directius, mestres, professors i alumnes a través d’enquestes, qüestionaris i tallers.

El PEI basa la seva identitat en l’humanisme d’inspiració cristiana, que es constitueix el centre de la tasca educativa, amb tres notes: l’humanisme de l’amor, l’humanisme de l’esperança i l’humanisme de la justícia. També desenvolupa els perfils de l’educador, l’alumne i la tasca pastoral i lingüística.

Els col·legis diocesans són 11 centres que, sota la titularitat del Bisbat de Mallorca, ofereixen una educació concertada des de l’educació infantil fins a l’educació secundària obligatòria i postobligatòria. El sorgiment d’aquests centres educatius es troba sovint lligat a les parròquies a la iniciativa emprenedora de persones d’Església interessades per l’educació. Al llarg de la seva història els col·legis s’han anat consolidant i són coneguts arreu de Mallorca per la seva oferta educativa.

A l’acte hi participaren alumnes voluntaris dels Col·legis Diocesans, el grup de Teatre de Sant Josep Obrer, l’Orquestra del Grau Elemental del Centre Integrat de Música de Sant Josep Obrer i l’Escolania dels Vermells de la Seu.

Hi hagué parlaments de Mn. Miquel Gual, Vicari Episcopal d’Educació; Sr. Antoni Morante, Director General de Planificació, Ordenació i Centres i Mons. Javier Salinas, Bisbe de Mallorca i titular dels Col·legis Diocesans.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=PRESENTAT_EL_PROJECTE_EDUCATIU_INSTITUCIONAL_DELS_COL·LEGIS_DIOCESANS&&noticia_id=9117