S’ha inaugurat el Projecte ESPAI OBERT al Casal de Càritas al barri de Verge de Lluc de Palma. Un espai on Càritas ja fa més de 20 anys que duu a terme una tasca d’inserció sociolaboral des dels diferents tallers amb persones en procés de reinserció social, i on el passat 20 d’abril es va iniciar un projecte que vol ser un punt de referència i trobada per la gent del barri. A la inauguració hi assistiren membres de les entitats, associacions i serveis del barri, com la Cap de sector del CMSS Est, l’educadora de serveis socials, el President de l’Associació de Veïnats i Pistes, participants i monitors de la Ciber Aula de Verge de Lluc, així com veïnats de la zona. Per part de Càritas alguns membres de l’Equip de Direcció, voluntaris i companys d’altres projecte s’acostaren a donar suport a l’inici d’aquest projecte. Des de la Regidoria de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Palma els acompanyà Catalina Trobat, Coordinadora General de l’Àrea.

Aquest projecte ha estat fruit de la reflexió conjunta entre professionals i voluntaris dels equips dels Tallers d’Inserció i d’Acció de Base de Càritas i del diagnòstic del barri elaborat per la plataforma d’entitats Fent Pinya, a la qual Càritas fa anys que hi participa, en resposta a la manca d’espais de formació i informació per a joves i adults, manca de llocs de trobada intercultural i d’oci i temps lliure per famílies.

Aquest espai estarà obert inicialment els dimarts i dijous de 16h a 18h i va dirigit a infants, joves, adults i famílies. Allà es podran realitzar diferents activitats lúdiques i d’orientació i informació, com per exemple resoldre dubtes relacionades amb els deures escolars, realitzar consultes per Internet, crear un Currículum o actualitzar-ho, realitzar tràmits administratius (sol·licitud de cita prèvia —SEPE, SOIB, Seguretat Social…—, sol·licitud de Vida Laboral… o cercar informació d’interès en temes de formació, recursos, activitats d’oci i temps lliure, etc.
A més, compta amb un espai lúdic per a infants, jocs de taula i llibres per joves amb la possibilitat de préstec i el primer dijous de cada mes de 16h a 17h hi haurà un punt d’informació amb el policia tutor del barri per a resoldre dubtes. A la programació d’activitats també s’inclou la posada en marxa de xerrades i activitats de diferents tipus fruit de les propostes que la gent del barri vagi realitzant.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=PROJECTE_ESPAI_OBERT:_L’INICI_DEL_TREBALL_COMUNITARI_AL_CASAL_DE_CÀRITAS_DE_VERGE_DE_LLUC&&noticia_id=9938

Por Prensa