La Delegació de Litúrgia i Ministeris Laïcals convida a presentar al Bisbe feels de les comunitats perquè siguin nomenats i enviats com a Ministres Extraordinaris de la Sagrada Comunió. Aquests podran ajudar a distribuir la comunió dins la missa o portaran la comunió als malalts quan el rector no ho pugui fer amb regularitat.

Per a tal s’ha d’emplenar una sol·licitud, que s’adjunta a l’espai de PDF i enviar-la a secretariageneral@bisbatdemallorca.com o al fax 971 72 58 47. També es pot lliurar a les mateixes oficines de Cancelleria. La sol•licitud haurà d’arribar a Cancelleria abans del 20 de maig.

Els nomenaments de Ministre Extraordinari de la Sagrada Comunió es fan habitualment cada cinc anys, després d’una sessió formativa a la qual han d’assistir obligatòriament totes les persones presentades per exercir aquest ministeri extraordinari. La data per a realitzar aquesta sessió de formació i el lliurament del nomenament per part del Bisbe serà el dissabte 28 de maig de 2016, a les 9,30 h, a la Basílica de Sant Francesc.

Després d’haver rebut la designació del Sr. Bisbe, el Rector o capellà responsable haurà de fer, a la Parròquia o església, el ritus de col·lació canònica en la forma prescrita en el Ritual de la Sagrada Comunió i del Culte a l’Eucaristia fora de la missa, a la missa on hi hagi més presencia habitual de feels perquè tengui caràcter oficial reconegut.

A la reunió del 28 de maig intervendran el Bisbe de Mallorca, Mons. Javier Salinas i el Delegat de Litúrgia i Ministeris Laïcals, Mn. Pere Oliver. Posteriorment hi haurà una celebració de la Paraula i s’entregarà el document oficial de designació per a aquest ministeri.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=S’OBRE_LA_INSCRIPCIÓ_PER_INSTITUIR_MINISTRES_EXTRAORDINARIS_DE_LA_COMUNIÓ&&noticia_id=4343

Por Prensa