Amb amplíssims dispositius de festa coordinats en tot moment per l’Associació Tia Xiroia i amb la gent ben disposada a la participació, el passat cap de setmana el poble de Sencelles va honorar a la seva filla més predilecta, la Beata Francinaina Cirer. El divendres dia 26 de febrer s’obrí el programa d’actes amb la benedicció d’un nou plafó ceràmic que representa un altre aspecte de la vida de la Beata. Aquest és col·locat a la carretera Sencelles-Inca, just devora l’entrada principal del cementiri senceller. Mostra l’escena que succeí en aquell lloc un vespre en el qual la veu de Jesús va enviar a Sor Francinaina a posar pau entre un pare i un fill que es trobaven immersos en una virulenta brega i que, després, acabaren perdonant-se i abraçant-se amb gran tendresa. L’acte s’avenia bé amb el marc del Jubileu de la Misericòrdia convocat pel Papa Francesc i hi varen participar d’una manera especial molts de nins i nines de l’escola i dels diversos grups parroquials de Sencelles formats pels més jovenets, catequesi, esplai, escolania i cor infantil. Després de la benedicció es féu una pregària per demanar la pau en el món i una gran amollada de més d’un centenar de globus de color blanc. Aquest plafó és el tercer col·locat de sis que n’hi ha projectats. La idea és que tots se situïn en el camí que hi ha entre el Convent de la Caritat i la Caseta de s’Erissal, dos dels llocs més emblemàtics en la vida de la Beata i dels més visitats pels peregrins i devots. El vespre del mateix divendres es féu l’acostumada vetlla de pregària entorn del sepulcre de Sor Francinaina, que també tengué com a punt principal l’Any de la Misericòrdia.

Dia 27 de febrer esdevé el dia més gran pels sencellers i per tots els devots de Sor Francinaina. A les 10 del matí l’església parroquial de Sencelles era plena de peregrins vinguts de qualsevol indret de Mallorca per participar de la celebració de l’Eucaristia que presidí el rector Mn. Joan Pons. Una hora després s’organitzà la comitiva de gent que, vestida al mode tradicional de Mallorca, havia de participar de la popular i tradicional ofrena floral al monument que el poble de Sencelles té dedicat a la seva Mare Superiora estimada al bell mig de la plaça. Enmig dels centenars de participants s’hi alternaven diverses colles de xeremiers, agrupacions de ball mallorquí i música popular, alguns locals i altres convidats de fora, que donaven la nota més alegra a la festa. En poc temps el monument quedà ben ple de flors. A la seva vora enguany s’hi destriava una gran tapís brodat per les dones de l’Associació Tia Xiroia que ens recordava que la nostra Beata és la mare de tots els que acudeixen a ella, sigui pel motiu que sigui, i de tots els que hi tenen estima i confiança. Aquest acte de l’ofrena va acabar amb una pregària per infants a la parròquia.

L’horabaixa encara més trobades. Entre altres, una conferència a càrrec de les Religioses Oblates del Santíssim Redemptor que va apropar els presents a la realitat del seu projecte d’ajuda a dones que volen sortir del món de la prostitució. Aquesta formava part d’una sèrie d’activitats organitzades durant el mes de febrer per la mateixa associació i centrades amb el tema de la dignitat de la dona.

El dia principal va acabar amb la missa solemne en honor de la Beata Francinaina, que va presidir el Bisbe de Mallorca i en la qual va predicar Mn. Andreu Genovart, rector de Manacor. S’hi feu present com a tots els actes el Consell General de la Congregació de Germanes de la Caritat i, també, l’Ajuntament de Sencelles. Durant la celebració foren presentades al Bisbe les quasi vint mil primeres signatures que s’han recollit durant la campanya que es va duent a terme per recolzar i demanar que s’impulsi la Causa de Canonització de la Beata. El colofó de totes les festes el va posar la reputada Marina Rossell amb un esplèndid concert que va omplir altre vegada l’església parroquial, l’horabaixa del diumenge 28.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=SENCELLES_HONORA_SOR_FRANCINAINA_CIRER_AMB_DIVERSOS_ACTES_I_CELEBRACIONS&&noticia_id=8729

Por Prensa