“La terra, ca teva, ca meva, ca nostra”. És el lema del curs dels Centres Sant Francesc d’Assís de les Franciscanes Filles de la Misericòrdia per a aquest curs 2016-2017. Els CSFA durant aquest curs que iniciam pretenen sensibilitzar i animar al compromís i a la cura de la Creació que suposa un model diferent de desenvolupament, just, solidari i sostenible, amb una ciutadania global disposada a implicar-se i a canviar els seus hàbits de consum i un estil de vida centrat en el tenir.

El Papa Francesc a l’Encíclica “Laudato Si” respon a aquestes qüestions amb una invitació a reflexionar i participar en una autèntica ecologia humana (LS 5), perquè no hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó una sola i complexa crisi sòcio-ambiental (LS 139). Insisteix en que el gran desafiament és respondre a la crisi econòmica, social i ambiental que amenaça avui el planeta i la humanitat; on els pobres són les principals víctimes. Ens crida a escoltar tant el clamor de la terra com el clamor dels pobres (LS 49).

Diverses activitats estan programades per aterrar aquesta proposta: Festa de Sant Francesc, Camí de Santiago, Peregrinació a Assís, trobada de tots el centres, comerç solidari, etc.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=“LA_TERRA,_CA_TEVA,_CA_MEVA,…_CA_NOSTRA”,_LEMA_DELS_CENTRES_EDUCATIUS_DE_LES_FRANCISCANES&&noticia_id=9279

Por Prensa